Zdroj: CzechTrade

Sourcing Day Tschechien: Nenechte si ujít obchodní příležitosti v Německu

Exportéři se už jen do 17. dubna mohou hlásit na největší tuzemské setkání s nákupčími německých firem.

Ve čtvrtek 16. 5. 2024 proběhne v Praze v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu ČR již 10. ročník akce Sourcing Day Tschechien, kterou organizuje CzechTrade ve spolupráci se Spolkovým svazem nákupu, materiálového hospodářství a logistiky (BME). V rámci této unikátní kooperační burzy dostanou vybrané české firmy příležitost v rámci předem smluvených jednání hovořit s nákupčími velkých německých společností.

Česká firma se může během akce osobně setkat s nákupčími významných německých firem | CzechTrade

Zájemci se mohou na akci přihlásit online. Vyplní dodavatelský dotazník, který je následně zaslán k evaluaci nákupčím. V dalším kroku informuje CzechTrade české firmy o tom, jaké německé firmy si je vybraly pro jednání a zašle časový harmonogram jednání. V prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v Praze se pak všechny schůzky konají v jeden den. Česká firma se tak může během akce osobně setkat s nákupčími významných německých firem. Akce Sourcing Day Tschechien přinesla v předchozích letech českým dodavatelům konkrétní zakázky za několik milionů euro.  

„Sourcing Days fungují na základě předem potvrzeného zájmu obou stran. Tento předvýběr možných dodavatelů zvyšuje efektivitu samotné akce a pravděpodobnost úspěchu českých firem“, upřesňuje formát akce generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal.

„I letos se již tradičně jedná o poptávky především z oboru strojírenství a obrábění kovů, německé firmy ale poptávají také zpracování plastů, elektroniku, obaly, povrchové úpravy nebo například firmy z oblasti průmyslové automatizace“, informuje ředitel regionálního centra CzechTrade v Düsseldorfu, Adam Jareš.  

Seznam německých firem, poptávaných výrobků a požadavků na dodavatele najdete v Kalendáři akcí CzechTrade.

Partnerem akce je Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP), která poskytuje pojištění pro český vývoz a jeho financování.

Doporučujeme