Soutěž EY podnikatel roku 2021 právě startuje. Inspirativní podnikatele, kteří mění svět k lepšímu, může nominovat každý

Společnost EY pod záštitou primátora hlavního města Prahy Zdeňka Hřiba a ve spolupráci s inovační agenturou SIC vyhlašuje již 17. ročník soutěže o titul EY Podnikatel roku hlavního města Prahy a Středočeského kraje. Uzávěrka přihlášek je 21. října 2021.

Nominovat inspirativní podnikatelskou osobnost může kdokoliv, podnikatelé mohou přihlásit i sami sebe.

Josef Průša, majitel společnosti Prusa Research a.s. a držitel titulů EY Podnikatel roku 2020 České republiky a EY Podnikatel roku 2020 hl. města Prahy a Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice | SIC

Praha a Středočeský kraj patří mezi nejúspěšnější kraje v historii soutěže EY Podnikatel roku. Pochází z nich celkem šest celorepublikových vítězů, z toho tři podnikají ve Středočeském kraji. Ze středních Čech také pochází dosud největší firma v celé historii soutěže s ročním obratem v době účasti přes 10 miliard korun. Nejstaršímu účastníkovi z kraje bylo 76 let.

Držitelem titulu EY Podnikatel roku 2020 hlavního města Prahy se stal Josef Průša, zakladatel a CEO společnosti Prusa Research a.s., která patří mezi největší výrobce 3D tiskáren a náplní do nich na světě. Jejich výrobky používají firmy i jednotlivci ve více než 160 zemích, od Antarktidy až po Havaj. Josef Průša se zároveň stal i celkovým vítězem soutěže EY Podnikatel roku 2020 České republiky a zastupoval naši zemi ve světovém finále soutěže EY Podnikatel roku, které proběhlo v červnu.

„Co mi soutěž EY Podnikatel roku přinesla? Občas si člověk potřebuje připomenout, že to, co dělá, dává smysl. A tohle mně i mému týmu dodalo spoustu energie pro další růst,“říká Josef Průša ze společnosti Prusa Research, držitel titulů EY Podnikatel roku 2020 hlavního města Prahy a EY Podnikatel roku 2020 České republiky.

Josef Průša, celostátní vítěz soutěže EY Podnikatel roku 2020 | EY Podnikatel roku

„Praha a Středočeský kraj jsou domovem celé řady nesmírně inspirativních a mezinárodně úspěšných podnikatelských osobností. Mezi ně bezpochyby patří i loňský pražský vítěz Josef Průša, který nakonec získal i celorepublikový titul EY Podnikatel roku 2020. Svou společnost Prusa Research na výrobu 3D tiskáren založil ve 22 letech v malém sklepním bytě a dnes patří mezi největší a nejuznávanější výrobce na světě. Jeho příběh je opravdu výjimečný a může sloužit jako skvělá motivace, nejen pro mladé technologicky zaměřené lidi. Podobně inspirativní podnikatelské osobnosti hledáme i v letošním roce. Budeme velmi rádi, pokud nám s tím pomůže veřejnost a prostřednictvím našeho webu do soutěže nominuje podnikatele ze svého okolí, kteří jsou inspirací pro ostatní a svou prací a odhodláním mění svět k lepšímu,“ vyzývá Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

„V Praze si vážíme činnosti všech poctivých podnikatelů, a proto dlouhodobě pracujeme na zlepšování podmínek pro jejich práci. Během covidu prošli velkou zkouškou a my jsme se snažili jim jejich situaci co nejvíce ulehčit. Doufám, že se teď opět blýská na lepší časy a počet podnikatelů, kteří obstojí v evropském či světovém srovnání, bude nadále růst a tím přispívat k rozvoji celého města,“ říká Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na stránkách Podnikatel roku. Sami podnikatelé se do soutěže EY Podnikatel roku mohou přihlásit na webových stránkách soutěže. Přihlášky do aktuálního ročníku je možné podávat do 21. října 2021.

Redakčně upravená tisková zpráva Středočeského inovačního centra

Doporučujeme