Španělsko vykročilo k nové normalitě

Cesta k nové normalitě ve Španělsku, doprovázená procesem rozvolňování opatření, pokračuje i po ukončení nouzového stavu v závislosti na konkrétní autonomní oblasti. Některé aktivity, obchody či provozovny budou otevírány postupně.

Ve Španělsku platí i po skončení nouzového stavu (21. 6.) povinnost nošení roušek či respirátorů na všech veřejných prostranstvích a ve veřejně přístupných uzavřených prostorách, kde není možné dodržovat odstup 1,5 metru. Povinné je i nošení roušek v MHD. Povinnost platí pro všechny osoby starší 6 let, výjimky se vztahují např. na osoby s dýchacími problémy, individuální sport či jiné mimořádné okolnosti. Nadále se doporučuje dodržovat příslušná hygienická a sanitární opatření.

Rozvolňování některých opatření (například kapacita obchodů, barů a restaurací či pravidla na plážích) je závislé na rozhodnutí jednotlivých španělských autonomních oblastí. V přehledu jsou uvedeny odkazy na webové stránky autonomních oblastí ve vztahu k omezujícím opatřením a procesu uvolňování:

AndalusieAragonAsturieBaleárské ostrovyBaskickoExtremaduraGalicieKantábrieKanárské ostrovyKastilie-LeónKastilie-La ManchaKatalánskoRiojaMadridMurciaNavarraValencijské společenství

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Madridu (Španělsko).

• Teritorium: Španělsko
• Témata: Koronavirus svět

Doporučujeme