Spojené arabské emiráty se připravují na sezónu veletrhů a konferencí

Ve Spojených arabských emirátech pomalu končí léto, což je znát dle naplněného kalendáře a plánovaných veletrhů a konferencí. Především čtvrtý kvartál roku je akcemi nabitý.

Již první polovina září přináší čtvrtý ročník Global Vertical Farming Show, kde se budou i v rámci doprovodných konferencí prezentovat firmy ze světa krytého zemědělství. Přestože jde o poměrně novou akci, v rámci regionu se jedná o jedinou svého druhu.

Ilustrační fotografie

Začátek října roztočí kolotoč veletrhů AgraMe, který v posledních letech významně sílí, a dá se očekávat, že letošní ročník bude stát za to. S rozlohou plochy 10 000 m² už akce nebude patřit k těm nejmenším a údajných 250 vystavovatelů je určitě pozitivní pokrok oproti předešlým ročníkům. Letošní veletrh AgraMe se má zaměřit především na nové technologie a řešení zemědělství v náročném a neúrodném prostředí.

ExportMag: Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

Největší svátek letošního roku ale samozřejmě přijde v listopadu, a sice spojením veletrhů Gulfood Manufacturing, Private Label and Licensing, ISM, Specialty Food a Gulf Host. Akce pod záštitou veletržní správy Gulfood a kolínského výstaviště je vždy zárukou úspěchu. V sekci privátních značek má ČR stánek hrazený z projektu PROPED a pokud by někdo měl na poslední chvíli zájem, v expozici se uvolnilo jedno místo.

Hned dva týdny po tomto veletrhu obsadí dubajské výstaviště festival a prodejní veletrh Dubai Muscle Show, který se může hrdě považovat za nejlepší akci v celém regionu zaměřenou na sportovní výživu a fitness.

Přelom listopadu a prosince zavládne v Emirátech horečka zvaná COP 28. Největší klimatická konference Spojených národů, kterou letos hostí bývalý areál EXPO 2020 v Dubaji. Dvoutýdenní konference přivede kromě nejvyšších politických delegací i odborníky a podnikatele napříč všemi sektory.

V prosinci letošní veletržní sezonu zakončí akce Organic and Natural EXPO, která v posledních letech roste velmi zajímavě. Původní zaměření spíše na kosmetiku a místní farmy přerostlo v poměrně zajímavý veletrh, který má určitě potenciál. V letošním roce k němu organizátoři připojili také Fresh and Perishables Expo a FarmTech Mena.

Autor: Lukáš Zamrzla, zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme