Společnost Login EKO rozvíjí v Srbsku výrobu organické výroby

Jak oznámil portál e-Kapija, společnost Login EKO nakoupila v Srbsku v oblasti Vojvodina již kolem 4 000 hektarů půdy pro organickou výrobu potravin.

Majitelem společnosti je Slovinec Samo Login, tvůrce videohry „Talking Tom“, kterou před časem prodal společnosti Outfit 7 za 1 miliardu amerických dolarů.

Ilustrační fotografie

Tyto prostředky nyní investuje v Srbsku do rozvoje organické výroby, protože Srbsko má kvalitní půdu nezatíženou rezidui pesticidů a hnojiv a výhodné klimatické podmínky.

V Srbsku se tak postupně otevírá nový trh pro produkci organické výroby, kde se časem mohou uplatnit i české technologie zaměřené na tuto oblast. Srbsko také stále láká zahraniční investory do oblasti zpracovatelského průmyslu v agrární a potravinářské oblasti. I to by mohla být příležitost pro české firmy, které hledají cestu, jak rozšířit výrobu a získat nové trhy.

Autor: Vladimír Váňa, zemědělský diplomat, velvyslanectví ČR v Bělehradě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí

Doporučujeme