Srbsko připravuje 88. ročník Mezinárodního zemědělského veletrhu

V Srbsku vrcholí přípravy na realizaci 88. Mezinárodního zemědělského veletrhu, který se bude konat od 18. září do 24. září 2021 v Novém Sadu.

Jedná se o největší a nejdůležitější zemědělský veletrh nejen v Srbsku, ale také v celém regionu zemí bývalé Jugoslávie. Veletrh byl v loňském roce zrušen z důvodu pandemie covidu-19 a koncem roku se konala jen jeho virtuální verze, která však nebyla příliš úspěšná.

V letošním roce se z důvodu trvající pandemie termín konání posunul z běžného květnového termínu na září. Česká republika se formou společné expozice firem pod záštitou Ministerstva zemědělství pravidelně veletrhu účastní a v letošním roce bude v pozici „Země partner“.

Přestože v Srbsku počty nakažených koronavirem v posledních dnech opět rostou, nemělo by to mít vliv na samotné konání veletrhu.

Veletržní správa v Novém Sadu udělala maximum opatření pro ochranu zdraví vystavovatelů i návštěvníků, která spočívají i v tom, že do prostoru výstaviště by neměl vstoupit nikdo, kdo nebude očkovaný nebo nebude mít potvrzení o negativním testu. Veletržní správa zajistila antigenní testy na své náklady a návštěvníci se mohou zdarma otestovat ve třech testovacích centrech výstaviště.

Autor: Vladimír Váňa, zemědělský diplomat, velvyslanectví ČR v Bělehradě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme