Standard Bank získala cenu Bankéř roku Jižní Afrika 2019

Bankéře roku vyhrála Standard Bank.

Standard Bank Group byla znovu uznána za své úspěchy za uplynulý rok. Tentokrát si banka roku 2019 zajistila prestižní ocenění zemí v Jižní Africe, Lesotho, Zambie, Zimbabwe a Angole. Program tohoto ocenění přitahuje přední světové finanční instituce, které jsou posuzovány podle jejich schopnosti poskytovat výnosy, získat strategickou výhodu a sloužit svým trhům – stanovením nových standardů pro místní průmyslová odvětví, podporovaných technologií nebo jinými inovativními způsoby rozšíření jejich podnikání.

Žadatelé jsou povinni předkládat komplexní údaje o svých výnosech, růstu aktiv, návratnosti vlastního kapitálu, jakož i informace o své schopnosti sloužit na trzích, na nichž působí. Kromě údajů o růstu svých aktiv a kapitálu Standard Bank ve své aplikaci zdůraznila zvýšení svých podílů v nigerijských a keňských dceřiných společnostech skupiny. Tyto investice byly provedeny na podporu strategie Standard Bank pro Afriku a přispějí k plánům Standard Bank na podporu růstu na africkém kontinentu.

Co se týče technologických upgradů, Standard Bank vzala na vědomí výběr Amazon Web Services (AWS) jako svého preferovaného poskytovatele cloudových služeb pro migraci produkčních pracovních zátěží, včetně platforem orientovaných na zákazníka a strategických klíčových bankovních aplikací, do cloudu. Standard Bank bude využívat služby AWS, včetně analýzy dat a strojového učení, k automatizaci finančních operací a zlepšení webových a mobilních aplikací orientovaných na zákazníka. Standard Bank předložila inovaci virtuálních karet, která zákazníkům umožňuje vytvářet, načítat a využívat předplacené virtuální karty online v reálném čase s bezkonkurenční bezpečností a kontrolou. Přední partneři v oblasti elektronického obchodování jsou součástí ekosystému virtuálních karet a díky zviditelnění prostřednictvím marketingu a pozitivních mediálních recenzí začínají virtuální karty přitahovat první uživatele z celé stávající zákaznické základny bank.

Zdroj: iAfrica.com
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Johannesburg.

• Teritorium: Jihoafrická republika

Doporučujeme