Startupová konference TechChill v lotyšské Rize představila startupové možnosti v Pobaltí

TechChill, největší akce v pobaltském regionu, se konala 26.–28. dubna 2023 v lotyšské Rize. Na jedno místo se během tří dní sjelo více jak 3 000 účastníků z 25 zemí včetně 225 investorů a více jak 500 startupistů.

Annija Mežgaile, CEO konference TechChill doplňuje: „Vše začalo před 12 lety jednou party. Nyní TechChill navštěvuje více jak 3 000 účastníků a organizujeme 15 doprovodných akcí – ušli jsme dlouhou cestu. TechChill je v současnosti to správné místo kde zjistíte vše o Baltském startupovém ekosystému, potkáte se s mezinárodními investory a co je nejdůležitější – budujeme společně globální komunitu.“

Logo konference TechChill 2023

Konference nabídla jak panelové diskuse a přednášky na hlavní stagi, tak také Startup zónu, individuální konzultace a největšího dronovou show svého druhu v Pobaltí.

„Další tzv. ‚startup nation‘ jsou pobaltské země. Každý ví, že původním ‚startupovým národem‘ je Izrael a náš region s ním má mnoho společného. Máme malé lokální trhy, takže naši zakladatelé musí od prvního dne budovat globální firmy. Máme silnou skupinu technologických talentů s vynikající znalostí angličtiny a mentalitou ‚hustle‘. Tím pádem mohou dobývat rovnou velké trhy. To vytváří efekt sněhové koule a s rostoucími scaleupy se vychovávají a školí budoucí talenti, kteří by zakládali nové startupy.“ říká Andris Bērziņš, Managing Partner z Change Ventures.

• Teritorium: Evropa | Lotyšsko | Zahraničí
• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme