Startupové konference v Nizozemsku se účastnily i české firmy

Zástupci čtyř českých technologických firem se v rámci projektu ekonomické diplomacie PROPED zúčastnili každoroční mezinárodní startupové konference CES Unveiled Amsterdam 2023.

Kromě této jednodenní akce, na níž měli účastníci možnost se prezentovat místním investorům i potenciálním partnerům pro budoucí spolupráci, se v rámci doprovodného programu měli možnost zdokonalit v prezentačních dovednostech v místní Global School of Enterpreneurship nebo navštívit největší evropský startupový hub B.Amsterdam, kde absolvovali komentovanou prohlídku, přednášku o nizozemském startupovém a businessovém prostředí a networking s místními rezidenty.

Ilustrační fotografie

Akce se zúčastnili zástupci českých firem COPS Solutions, Partory, Space Makers a GardeniX. Hlavním cílem tohoto projektu, který společně pro české firmy zorganizovaly Velvyslanectví ČR v Haagu a nizozemská kancelář agentury CzechTrade, bylo navázání spolupráce s místními investory, potenciálními obchodními partnery a případně i transfer technologií. Vzhledem k tomu, že CES Unveiled je jakýmsi předstupněm globální startupové akce CES Las Vegas, dostali účastníci možnost být jejím prostřednictvím alespoň zprostředkovaně prezentováni na této globální scéně.

Nizozemsko je v každém případě startupovou velmocí. Každoročně jsou v zemi jejich prostřednictví generovány desetitisíce nových pracovních míst a fondy rizikového kapitálu do nich investují celkem přes miliardu EUR. Tyto investice přitom putují zejména do startupů, které pomáhají řešit zásadní společenské problémy. Až třetina celkového objemu investic aktuálně putuje do technologických společností, věnujících se projektům spojených s udržitelností a cirkularitou.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Haagu (Nizozemsko). Autor: Stanislav Beneš, obchodně-ekonomický diplomat.

• Teritorium: Evropa | Nizozemsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme