Startupy ze zemí V4 se mohou hlásit do podpůrného projektu. Pojedou za zkušenostmi do Izraele

V rámci probíhajícího předsednictví ČR ve Visegradské skupině Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Zastupitelským úřadem ČR v Tel Avivu připravilo program na podporu inovací a startupů ze zemí V4. Zájemci o účast mohou posílat přihlášky do 14. února 2020 a již v květnu získat nové kontakty a zkušenosti v Izraeli.

„Do roku 2030 chceme být v duchu vize Czech Republic: The Country For The Future inovačním lídrem a inspirujeme se mimo jiné právě v Izraeli, který je v otázce inovací již nějakou dobu jednou z nejúspěšnějších zemí,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Věříme, že tímto projektem pomůžeme českým firmám posunout se zase o kus dál.“

Projekt za 80 tisíc eur

Cílem projektu V4 Innovators in Israel Training Program je naplňovat cíle stanovené v Inovační strategii ČR 2019-2030, zejména aktivně podporovat rozvoj startupového prostředí v ČR a internacionalizaci inovativních podniků. Projekt ve výši 80 tisíc eur, který je financován z 80 procent prostřednictvím Mezinárodního visegradského fondu a z 20 procent ze strany Státu Izrael, navazuje na pilotní verzi programu, která byla s úspěchem realizována v prosinci 2018.

Na 10 dní v Izraeli

„Vybraní účastníci z řad českých startupů a podnikatelských inkubátorů získají během desetidenního pobytu v Izraeli v květnu 2020 praktické nástroje a kontakty pro uplatnění svých podnikatelských záměrů a hodnocení tržního potenciálu inovativních myšlenek, řešení, produktů či služeb,“ říká náměstkyně pro hospodářskou politiku a podnikání Silvana Jirotková. Samotný program v Izraeli bude zajišťován ze strany Ministerstva zahraničních věcí Státu Izrael a agentury MASHAV.

Další informace, včetně přihlášky a programu kurzu, jsou uvedeny na stránkách Mezinárodního visegradského fondu.

Redakčně upravená tisková zpráva Ministerstva průmyslu a obchodu ČR

• Teritorium: Česká republika | Izrael
• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme