Švédský platební portál Klarna je nejcennější startupovou značkou v Evropě

Společnost Klarna, která byla založena roku 2005 a nabízí online platební řešení a snadná řešení plateb pro spotřebitele, se počítá za jeden z nejúspěšnějších švédských startupů.

Švédský start-up Klarna se stal nejcennější evropskou značkou v oblasti takzvaných Fin-Tech firem. V současnosti má hodnotu 5,5 bilionu amerických dolarů poté, co došlo k navýšení jejího základního kapitálu na 460 milionů dolarů.

“Toto nové hodnocení řadí Klarnu mezi největší privátní fintech značku v Evropě a mezi jeden z největších fintechů globálně v celosvětovém měřítku,” uvedla společnost ve svém prohlášení.

Zvýšený kapitál bude použit na další expanzi společnosti do Spojených států, kde může růst “v ročním tempu šesti milionů zákazníků“.

Klarna dále uvedla, že její aktivity se neustále zvyšují – nově vykazuje jeden milion transakcí denně a poskytuje službu vice než 60 milionům spotřebitelů, přičemž její roční zisky přesahují 1 bilion amerických dolarů.

Navyšování kapitálu společnosti, mezi jejíž investory patří třeba i celebrity jako Snoop Dog, byla řízena investiční skupinou Dragoneer Investment Group ze San Franciska.

Společnost Klarna, která byla založena v roce 2005 a nabízí online platební řešení a snadná řešení plateb pro spotřebitele, se počítá jako jeden z nejúspěšnějších švédských startupů.

Je ovšem také nutno zaznamenat, že v posledních letech společnost čelila většímu počtu stížností ze strany zákazníků.

Švédsko je zemí, kde se výjimečně daří startupům, a to nejen těm čistě švédským, ale nápady přicházejí i z jiných zemí Evropské Unie. V aktivitách českých podnikatelů nejen ve Švédsku, ale i v celé Skandinávii, je připravena pomoci švédská pobočky agentury CzechTrade ve Stockholmu.

Zpracoval kolektiv pracovníků CzechTrade Stockholm.
S využitím zdroje: The Local Sweden.
Foto: Archiv CzechTrade.

Doporučujeme