Technická univerzita Liberec a Knorr-Bremse podepsaly smlouvu o partnerství a spolupráci

S vývojářem a výrobcem brzdových systémů bude Technická univerzita v Liberci spolupracovat na organizaci studentských praxí, při zadávání diplomových nebo ročníkových prací, na aplikovaném vývoji a výzkumu a ve smlouvě se počítá i se zavedením stipendijního programu.

„Smlouvu s libereckou pobočkou Knorr-Bremse velice vítám. Doposud jsme spolupracovali na úrovni fakult, nová smlouva dává spolupráci celouniverzitní rozměr. Při podpisu jsme dohodli, že podnikneme spolu se zástupci univerzity a fakult do libereckého závodu Knorr-Bremse exkurzi. Získáme tak přesnější představu o tom, jak by mohli být firmě naše vědecké kapacity a také naši studenti či absolventi prospěšní,“ řekl rektor Technické univerzity v Liberci Miroslav Brzezina.

Smlouvu podepisovali (zleva) Martin Košíček, jednatel Knorr-Bremse v Liberci, rektor TUL Miroslav Brzezina a Piotr Sroka, člen vedení společnosti z centrály v Mnichově. | TUL

Smlouvu o partnerství a spolupráci podepsali rektor spolu s Piotrem Srokou, členem vedení společnosti z centrály v Mnichově, a Martinem Košíčkem, jednatelem Knorr-Bremse v Liberci, minulý týden.

„Nově navázaná spolupráce s univerzitou nám pomůže mimo jiné postupně vybudovat z naší lokace tzv. Student hub, od kterého si slibujeme, že prostřednictvím stipendií, stáží a projektových prací přitáhne k naší firmě další absolventy liberecké univerzity,“ říká Martin Košíček z liberecké pobočky Knorr-Bremse.

Koncernová společnost Knorr-Bremse, s hlavním sídlem v Mnichově, je celosvětově vedoucím výrobcem brzdicích systémů pro železniční a užitková vozidla. V roli technologického průkopníka působí výrobce Knorr-Bremse významně v oblasti vývoje, výroby, prodeje a servisních služeb moderních brzdicích systémů, a to již po dobu více než 110 let. V České republice působí Knorr-Bremse od 50. let 20. století (v Hejnicích), nový závod v liberecké průmyslové zóně sever slavnostně otevřela v roce 2010.

Zdroj: Online zpravodaj Technické univerzity v Liberci

Doporučujeme