Zdroj: CzechTrade

Texas je atraktivní pro stále více amerických firem

Americká společnost Chevron upozaďuje své kalifornské ústředí a zvětšuje přítomnost v Texasu. Hodlá tam vybudovat nový výzkumný a vývojový areál.

Developerská společnost Howard Hughes Holdings Inc. oznámila, že Chevron Corp. koupil 77 akrů v nové komunitě Bridgeland v texaském Cypressu. Koupě přichází v době, kdy Chevron rozšiřuje firemní kanceláře v Texasu. 

Ilustrační fotografie

„Akvizice společnosti Chevron znamená pro Bridgeland klíčový okamžik, protože komunita vstupuje do další fáze rozvoje jako přední pracovní centrum regionu,“ oznámil Jim Carman, prezident houstonské pobočky společnosti Howard Hughes. 

Společnost Chevron v posledních letech rozšířila své aktivity v Texasu díky boomu břidlicové těžby v Permské pánvi, která nyní tvoří 25 % celosvětové produkce společnosti. Agentura Bloomberg poznamenala, že ropná společnost nedávno oznámila plány na zmenšení svého sídla v Kalifornii a umožnila zaměstnancům přestěhovat se do Houstonu, kde v kancelářské věži v centru města pracuje 7000 zaměstnanců a dodavatelů.

Zpracoval kolektiv zahraniční kancleáře Czechtrade USA, Austin.
Zdroj: bloomberg.com

• Témata: Ekonomika ve světě
• Oblasti podnikání: Energetika

Doporučujeme