Thajská Indorama Ventures posílila svou přítomnost v České republice

Thajský petrochemický gigant Indorama Ventures svou investicí do závodu na recyklaci PET lahví posílil svou, již tak silnou pozici v České republice. Jedná se o čtvrtou akvizici jednoho ze světových leaderů u nás.

Thajská skupina Indorama Ventures ke konci února dokončila proces akvizice 85% podílu společnosti UCY Polymers CZ, s.r.o. Indorama Ventures, největší světový producent recyklovaného PET pro výrobu lahví.

Ilustrační fotografie

Tímto krokem společnost navýšila svou kapacitu o 1,12 mld. PET lahví pro recyklaci, resp. o 40 000 tun recyklovaných PET vloček pro dodávky do výroby lahví po Evropě.

Pro thajský petrochemický gigant se jedná o investici do již čtvrtého výrobního podniku v České republice. Společnost již dříve zakoupila Schoeller Křešice, Kordárnu Plus ve Velké nad Veličkou a lovosickou Glanzstoff Bohemia.

Společnost je jedním z nejvýznamnějších propagátorů a také realizátorů oběhového hospodářství, které patří mezi priority i thajské vlády. Indorama Ventures celkově působí ve 33 zemích, kde vlastní 125 výrobních závodů. Ke konci roku 2021 vykázala příjem ve výši 14,6 mld. USD.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bangkoku (Thajsko). Autor: Marek Libřický, velvyslanec.

• Teritorium: Asie | Thajsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme