Toyota kvůli nejistotě v Británii zainvestuje do polských závodů

Automobilová značka Toyota se se již několik let podílí na vývoji nízkoemisních vozů. Do dvou let chce nainstalovat nové výrobní linky ve svých závodech ve Wałbrzychu a Jelcz-Laskowicích a navýšit tak výrobu motorů a převodovek pro hybridní automobily.

Od příštího roku začne být kladen důraz na dodržování emisních norem automobilů stanovených Evropskou unií. Automobilová značka Toyota se se již několik let podílí na vývoji nízkoemisních vozů. Do dvou let chce nainstalovat nové výrobní linky ve svých závodech ve Wałbrzychu a Jelcz-Laskowicích a navýšit tak výrobu motorů a převodovek pro hybridní automobily.

Původně byly zvažovány investice do výrobních závodů ve Velké Británii, ale kvůli přetrvávající nejistotě týkající se brexitu se bude investovat v Polsku. Již v minulém roce byly v závodech zahájeny dva ze čtyř plánovaných projektů. Jedná se o výrobu 1,8 Hybrid automatické převodovky a 2,0 l motoru TNGA. Na příští rok se plánuje výroba jedné ze dvou linek na výrobu 1,5 l motoru TNGA, následující rok by se měla rozeběhnout také výroba hybridního elektrického přenosu e-CVT a motorů elektrické MG1.

Vypracovala zahraniční kancelář CzechTrade Polsko, Ivo Šipl.
Zdroj: https://businessinsider.com.pl/, https://www.toyotapl.com/

• Teritorium: Polsko | Velká Británie

Doporučujeme