Tramvaje pro Tallinn jako příležitost pro české firmy

Tallinnská společnost TLT zajišťující městskou hromadnou dopravu vyhlásila tendr na osm nových tramvají s možností nákupu dalších patnácti. Nabídky se podávají do 15. ledna 2020. Nové tramvaje doplní současných 20 vozů typu CAF, 44 vozů typu KT a šestici tzv. retro tramvají.



Mezinárodní tendr Tallinnské dopravní společnosti Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) zajišťující městskou hromadnou dopravu ze dne 23. října 2019 počítá s nákupem osmi nových tramvají a výhledově s dalšími patnácti. 

Podle předsedy správní rady TLT Denise Boroditse se jedná o nový  krok při modernizaci vozového parku. Kromě zlepšení městského prostředí a snížení ekologické stopy společnosti se očekává, díky většímu pohodlí, i 10 % zvýšení počtu cestujících nad loňských 29 milionů. 

Uzávěrka pro podávání nabídek je 15. ledna 2020 do 12:00 východoevropského času (UTC +2). Vítěz tendru bude poté po pečlivé výběru znám do poloviny příštího roku. Odkaz na dokumentaci (v estonštině).

Prostředí tallinnské městské hromadné dopravy rozhodně nepředstavuje jednoduché konkurenční prostředí. Přesto se může vypsaný tendr stát pro české firmy obchodní příležitostí, a to vzhledem k výhledovému budoucímu nákupu dalších vozů. 

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tallinnu (Estonsko). Autorka: M. Kramperová, zástupkyně velvyslankyně.

• Teritorium: Estonsko | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme