Trendy ve stravování v Británii a další novinky ze sektoru zemědělství

Průzkum Finder.com o trendech ve stravě zjistil, že zhruba 8,8 milionu dospělých napříč Spojeným královstvím plánují v roce 2022 přejít na vegetariánskou nebo veganskou stravu.

V podobném průzkumu, který se věnoval této problematice v roce 2021, však podobnou změnu plánovalo zhruba 6,5 milionu spotřebitelů a stravu skutečně změnila pouhá 2 % z nich. Větší pravděpodobnost přechodu k bezmasé stravě byla zaznamenána u mladších lidí.

Ilustrační fotografie

Sociální platforma pro e-commerce abilion představila na základě vědeckých údajů 10 trendů v oblasti udržitelného rozvoje pro rok 2022. Tato rychle rostoucí platforma je zaměřená na snahu pomoci lidem a firmám po celém světě dosáhnout větší trvalé udržitelnosti. Mezi deseti trendy pro rok 2022 jsou například ovesné mléko nebo veganské alternativy vajec.

Revoluce proti plastům. Startup Refork vyvinul rozložitelné příbory

Potřeba zvýšení výkupních cen mléka

Národní svaz zemědělců Skotska vyzývá členy potravinového řetězce v sektoru mléka a mléčných produktů, aby zvýšili výkupní ceny mléka tak, aby plně odrážely snižující se zásoby a prudce stoupající náklady.

V posledních 12 měsících ukončilo svou činnost 310 zemědělců zaměřujících se na produkci mléka. DEFRA (ministerstvo zemědělství UK) v současnosti pracuje na zákonu pro výkup mléka, který by měl stanovit podmínky kontraktů u mléka.

Autoři: Paul Wilkins a Tibor Angyal, místní zástupci ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Londýně. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí

Doporučujeme