Turecká elektrická užitková vozidla dobývají svět

Elektrická užitková vozidla s názvem TRAGGER, které vyrábí stejnojmenná společnost, jsou k vidění na cestách v Německu i v Austrálii.

Společnost TRAGGER začala své elektrické vozy vyrábět již v roce 1998 v Burse, což je město nacházející se jihovýchodně od Istanbulu. Jeden ze zakladatelů společnosti Ali Serdar Emre uvedl, že od samého začátku mysleli na export svých vozů do světa. Aby v něm byli, úspěšní však nejprve museli dosáhnout úspěchu na domácím trhu. Vozy tak byly od začátku modelovány jako užitkové a to ideálně do úzkých ulic starých měst, kde se standardní vozy těžko dostávají. V rámci segmentu malých užitkových vozidel je na světě několik významných hráčů, takže trh je dost kompetitivní. Z tohoto důvodu se společnost rozhodla vsadit na elektromobilitu, která je spojena s líbivým designem, dodává Emre.

Další ze zástupců společnosti Saffet Çakmak uvádí vhodnou cílovou skupinu klientů těchto vozidel, což jsou většinou městské komunální služby nebo velké výrobní závody. Jelikož vozidlo, které vyrobili, je vhodné pro sběr odpadu, zejména ve městech s úzkými uličkami, s tím, že obstarávají trh, který očekává dobrá vozidla. Dále pan Çakmak poznamenal, že náklady na provoz jejich vozů jsou s porovnání se standardními konvenčními vozy se spalovacím motorem velmi nízké.

Blíže: www.dailysabah.com 
Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Istanbulu.

• Teritorium: Turecko
• Oblasti podnikání: Automobilový průmysl

Doporučujeme