Týden inovací vzbudil pozornost. Představil důležité inovace a zabýval se aktuálními problémy 

Tisíce lidí na hlavní a doprovodných událostech, stovky vystavujících a přednášejících. To byl ve zkratce letošní Týden inovací ČR. 

Velkou pozornost vzbudila především hlavní událost, která se v Cubex Centru Praha uskutečnila v pondělí 10. října.

Týden inovací 2022. Foto: ELAI

Pro více než tisíc lidí, kteří se jí zúčastnili, pořadatelé připravili:

  • mezinárodní konferenci s 5 panely a 30 přednášejícími ze zahraničí i ČR,
  • inovační veletrh, kde více než 30 vystavujících představilo svá, převážně tuzemská, inovativní řešení,
  • přes 30 inspirativních seminářů zaměřených na různá témata, které vedly špičkové osobnosti ze světa i z ČR.

Dále se v řadě měst ČR uskutečnilo více než 70 doprovodných událostí, tedy seminářů, prezentací, pracovních snídaní, konferencí apod. Poslední doprovodná událost letošního ročníku Týden inovací ČR, Startup Night Pražského inovačního institutu, proběhne 26. října v Paláci Ara.

Vývoj a inovace jsou pro ČR strategickou oblastí

Slavnostního večera 7. ročníku Týdne inovací ČR se zúčastnil také předseda vlády ČR Petr Fiala. V projevu při jeho zahájení mimo jiné řekl, že válka a energetická krize zastihla Česko nepřipravené, podinvestované a žijící z podstaty. Abychom to překonali, musíme se podle něj inspirovat u úspěšných zemí a využít jejich zkušenosti. 

„Investice do vývoje a inovací jsou pro Českou republiku podobně strategickou oblastí, jako je třeba zahraniční politika nebo obrana, protože přímo ovlivňují, jak dobře se nám povede a jakou roli budeme hrát v měnícím se světě. Dámy a pánové, děkuji vám za to, že se v této důležité oblasti angažujete a hledáte funkční řešení. Přeji vám úspěšný Týden inovací a nám všem přeji, aby se inovace staly základem naší ekonomiky, aby se z týdne inovací nakonec staly měsíce a roky,“ dodal premiér. 

Význam Týdne inovací ČR ocenil i Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu a současný generální ředitel agentury CzechInvest. „Inovační aktivity CzechInvestu se stále rozšiřují a podporujeme stále více startupů, z nichž mnohé už dosahují globálního úspěchu. Jsem rád, že jsme se mohli během Týdne inovací setkat osobně s dalšími českými inovátory. Podpora inovačního prostředí je naším hlavním cílem a chceme, aby se Česká republika zařadila mezi inovační lídry.”

Do budoucnosti můžeme pohlížet s optimismem

„Po letošním skvělém ročníku Týdne inovací ČR jsem si jistý, že svět opravdu nekončí. Plné sály na hlavní události, skvělí a inspirativní řečníci, fantastická nálada, dychtivost po vzdělávání a krásná dávka energie, desítky doprovodných událostí napříč ČR nebo velký zájem i těch nejvýznamnějších tuzemských médií. To všechno mě utvrzuje v tom, že tu máme spoustu chytrých a empatických lidí a můžeme do budoucnosti pohlížet s optimismem,“ uzavřel Lukáš Sedláček, zakladatel Týdne inovací ČR a vzdělávacího institutu ELAI. 

Redakčně upravená tisková zpráva

Doporučujeme