Týden inovací ČR rozjíždí platformu Innovation Talks. První debata bude o ChatGPT

Vzdělávací institut ELAI, pořadatel Týdne inovací ČR, největší tuzemské události v oblasti inovací, se chce na podporu inovací, přelomových technologií a souvisejících témat zaměřit ještě systematičtěji. Proto bude od konce března organizovat setkání, debaty či rozhovory se zajímavými osobnostmi.

První z nich, věnovaná fenoménu ChatGPT, se uskuteční už ve čtvrtek 30. 3. večer a bude k dispozici zdarma online. Diskutovat budou např. Václav Dejčmar, spolumajitel RSJ, Senta Čermáková, ředitelka pro inovace v Deloitte, Jan Tyl, vývojář a CEO Alpha Industries, nebo Ivana Karhanová, ředitelka marketingu společnosti Adastra.

Ilustrační fotografie

„Je ChatGPT hype, nebo významná disrupce?” Tak zní titul první ze série debat v rámci nové platformy Innovation Talks. Její účastníci se budou zabývat hlavně tím, jaké jsou možnosti praktického využití ChatGPT a také jeho dopady na naše pracovní i soukromé životy. „Buďme upřímní: když jste zvídaví a umíte se ptát, GPT4 je pro vás už dnes v chatu mnohem zajímavější společník než valná většina lidí,” říká jeden z hlavních hostů debaty Václav Dejčmar, spolumajitel RSJ a filantrop. A dodává, že sílu kolektivního poznání, které Open AI začíná umět neuvěřitelně dobře používat, považuje za zcela odzbrojující. 

Senta Čermáková, ředitelka pro inovace v Deloitte a lektorka ELAI, by během diskuze mj. ráda otevřela téma, které považuje za mimořádně důležité: jak se dívat na AI nástroje ve vzdělávání. Vývojář a CEO Alpha Industries Jan Tyl se chce zaměřit na nejnovější vývojové trendy v oblasti AI a jejich dopady na HR či inovace, nebo na to, jak tyto pokročilé modely mohou zlepšit komunikaci a spolupráci v organizacích. Čtvrtým hostem bude Ivana Karhanová, ředitelka marketingu společnosti Adastra, která plánuje zamýšlet se například tím, koho umělá inteligence nahradí v právě v oblasti marketingu.     

Srovnání s EU: České firmy ve využití umělé inteligence zaostávají

„Týden inovací ČR vznikl před sedmi lety ve snaze pomoci kultivovat inovační prostředí v ČR a propojovat důležité aktéry. To se nám daří, zájem o naši událost každoročně stoupá, a to jak ze strany partnerů, tak i veřejnosti nebo médií. Chceme v této snaze ještě přidat, proto jsme se rozhodli založit platformu Innovation Talks. Kromě debat, rozhovorů a setkání se zajímavými osobnostmi v jejím rámci plánujeme i další akce,” říká Lukáš Sedláček, zakladatel Týdne inovací ČR a ELAI, který bude diskuzi o ChatGPT moderovat. 

Debata „Je ChatGPT hype, nebo významná disrupce?” začne ve čtvrtek 30. března v 19.00. Pořadatelé zvou všechny zájemce ke sledování diskuze online, živý přenos bude volně k dispozici na sociálních platformách Týdne inovací ČR: na YouTube, také na Facebooku i na LinkedInu

Redakčně upravená tisková zpráva ELAI

• Témata: Inovace a byznys

Doporučujeme