Účast České republiky na online potravinářském veletrhu SIAL Canada 2020

Ve dnech 28. 9.  – 2. 10. 2020 se Velvyslanectví ČR v Ottawě zúčastnilo největšího potravinářského veletrhu v Kanadě, který se poprvé ve své historii konal ve 100% virtuální podobě. Akce byla úspěšně realizována v rámci Projektů na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR.

Mezinárodní potravinářský veletrh SIAL umožnuje firmám prezentovat své produkty a inovativní řešení konkrétním zahraničním distributorům. Veletrh, který se střídavě koná v Montrealu a Torontu se letos kvůli koronavirové pandemii konal výhradně v online prostředí. Virtuálního veletrhu se letos zúčastnilo na 100 místních a mezinárodních nákupčích a importérů z více než 50 zemí a zastoupeno zde bylo také všech deset kanadských provincií.

Velvyslanectví, ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, prezentovalo na národním virtuálním stánku český zemědělský a potravinářský sektor formou videí, online brožur a užitečných odkazů. Komunikace s partnery na veletrhu probíhala prostřednictvím živých chatů a video hovorů. Velvyslanectví také využilo příležitosti účastnit se tzv. Hosted Buyer Program, tedy programu pro nákupčí, díky kterému se podařilo sjednat zajímavé online B2B schůzky s potenciálními kanadskými partnery, důležitými pro vstup českých firem na kanadský trh.

Další ročník veletrhu SIAL konaný příští rok v Torontu by se měl s ohledem na vývoj situace kolem koronavirové pandemie konat v hybridní formě, tedy částečně virtuálně s možností fyzického stánku. Termín je v tuto chvíli plánován na 21. až 23. září 2021.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Ottawě (Kanada).

• Teritorium: Kanada
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme