Účast českých firem na veletrhu SEEBBE 2022 v Srbsku

Letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu SEEBBE 2022 se uskutečnil ve dnech od 27. do 30. dubna 2022 v bělehradském veletržním centru Beogradski Sajam.

Tento veletrh je největší akcí svého oboru nejen v Srbsku, ale i v celém regionu jihovýchodní Evropy. Stavebního veletrhu se tradičně zúčastňuje na více než 20 000 m2 výstavní plochy cca 600 vystavovatelů s výrobky z 30 zemí.

Ilustrační fotografie

Na veletrhu SEEBBE 2022 byly prezentovány všechny segmenty stavebnictví – od výzkumu a projektování, přes výstavbu a údržbu budov v pozemním stavitelství, výškovém stavitelství a vodních stavbách. Návštěvníci se mohli seznámit s nejmodernějšími stavebními materiály, stavebními stroji, přístroji a nářadím používaném ve stavebnictví. Představeny byly rovněž nové technologie a izolační materiály proti vlhkosti a hluku.

Srbský ministr stavebnictví, dopravy a infrastruktury Tomislav Momirović uvedl při zahájení veletrhu, že „srbská vláda pokračuje v investičním cyklu do velkých infrastrukturních projektů – od pokračování výstavby vysokorychlostní železnice do Budapešti a rekonstrukce železnice z Bělehradu do Niše, přes výstavbu dálnic napříč Srbskem až po navýšení kapacit přístavní infrastruktury.“

Jaké nové typy letounů nabízejí tuzemští výrobci?

Ministr dále dodal: „Naším plánem je v příštích pěti letech mimo jiné vybudovat v Srbské republice 7000 kilometrů kanalizační sítě a více než 250 čistíren odpadních vod v rámci projektu výstavby komunální infrastruktury a infrastruktury pro likvidaci tuhého komunálního odpadu.“

Silné zastoupení českých firem dokládá současný zájem o tento perspektivní hospodářský sektor Srbska. Své výrobky zde prezentovaly na společné expozici agentury CzechTrade následující firmy:

Dále v rámci samostatné expozice se zúčastnila rovněž  pražská expozitura firmy NOARK ELECTRIC EUROPE.

České vystavovatele navštívil již první den veletrhu velvyslanec T. Kuchta, který při setkání s podnikateli se zajímal o výrobní program firem a obchodní plány v Srbsku. Zároveň nabídl možnosti podpory či spolupráce se zastupitelským úřadem České republiky.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bělehradu (Srbsko).

• Teritorium: Evropa | Srbsko | Zahraničí

Doporučujeme