Účast českých startupů na Startup Demo Night v Německu

Zástupci tří českých startupů se zúčastnili veletrhu Demo Night v Mnichově, který se konal 24. května 2023. Účast českých firem se konala v rámci projektu ekonomické diplomacie (PROPED).

Akce proběhla s finanční podporou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, organizačně ji zajistil Generální konzulát České republiky v Mnichově společně s Prague Startup Centre. Před začátkem veletrhu uspořádal Generální konzulát pro zástupce českých startupů seminář, ve kterém bylo představeno startupové prostředí v Bavorsku.

Ilustrační fotografie

Na semináři prezentovala Tanja Flügel z bavorské agentury Bayern Innovativ možnosti finanční podpory pro startupy v Bavorsku a informovala o relevantních kontaktních místech.

Veletrh Demo Night organizace BayStartUp patří k největším akcím startupové scény v Bavorsku. 70 startupů mělo v tomto roce možnost představit své inovativní produkty potenciálním zákazníkům a investorům. Účastnily se startupy z mnoha různých branží, např. z mobility, energetiky, robotiky, IT a finančních technologií.

Českou republiku na veletrhu reprezentovali výrobce městských elektrokol E-CAFE BIKE, poskytovatel IT-odborníků iBridge a společnost Cybero AI, která nabízí řešení využívající umělou inteligenci pro odvětví robotiky. České startupy se úspěšně představily bavorskému trhu a navázaly řadu zajímavých kontaktů.

Při své návštěvě veletrhu Demo Night se u stánku společnosti E-CAFE BIKE zastavil také náměstek bavorského ministra obchodu Roland Weigert.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Mnichově (Německo).

• Teritorium: Evropa | Německo | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme