Ukrajina: Přehled veletrhů a výstave ve Lvově v roce 2020

Lvov představuje ekonomické i kulturní centrum regionu západní Ukrajiny. Region je co do rozlohy srovnatelný s Bulharskem, počtem obyvatel mírně přesahuje 9 mil. osob, což odpovídá přibližně pětině obyvatel země.

Západní Ukrajina je kulturně, historicky i geograficky blízká střední Evropě, což jí z pohledu českých subjektů může dělat ekonomicky velmi zajímavou. Generální konzulát Lvov níže přináší informace o výstavách a veletrzích, které jsou ve Lvově v roce 2020 připravovány a plánovány.

Zemědělství

Dne 27. února 2020 se uskuteční 13. zemědělské fórum AGROPORT West Lviv 2020. Fórum, které se zaměřuje na malé a střední zemědělce, se uskuteční v kulturním centru lvovského pivovaru Lvivarnya (vul. Kleparivska 18, Lvov). V letošním roce bude pozornost věnována především udržitelnému rozvoji venkovských oblastí. Bližší informace lze získat a registrovat se na fórum je možné na webové stránce organizátora Agroport Ukrajina.

13. oborová výstava Agrotechnica 2020 zaměřená na prezentaci zemědělské techniky se uskuteční v kongresovém centru sportovního centra Arena Lviv (vul. Stryiska 199, Lvov) ve dnech 3.–5. března 2020. Veletrh je určen k prezentaci nové zemědělské techniky v regionu západní Ukrajiny. Organizátorem veletrhu je společnost Expo Lviv, na jejíž webové stránce lze získat detailnější informace o výstavě.

Dalším zemědělskou událost představuje mezinárodní zemědělská výstava EuroAGRO, která se uskuteční pravděpodobně ve dnech 17.–19. listopadu 2020. Výstava se koná v centru South Expo  (vul. Shchyretska 36, Lvov), pořadatelem je lvovská společnost Galician Expositions. Výstava, která proběhne již popáté, je zaměřena na prezentaci nejnovějších evropských zemědělských trendů a technologií. Více informací lze získat na webové stránce pořadatele.

Stavebnictví

Tradičně dvakrát ročně se ve Lvově koná stavební výstava BudEXPO Lviv. V letošním roce je jarní termín plánován na 1.–3. dubna 2020. Místem konání je výstaviště South Expo (vul. Shchyretska 36, Lvov). Výstava umožňuje prezentaci moderních stavebních technologií, strojů, zařízení, stavebních materiálů, služeb apod. Souběžně na stejném místě proběhne tematicky podobná výstava Windows.Doors.Roof. Více informací lze získat na webové stránce pořadatele obou akcí, kterým je společnost Galician Exhibitions.

Oborová výstava Heat.Water.Air 2020 se uskuteční ve dnech 7.–9. dubna 2019 na výstavišti South Expo (vul. Shchyretska 36, Lvov). Výstava se detailněji zaměří na úsporné technologie a energii z obnovitelných zdrojů. Dále se pak výstava bude věnovat technologiím vytápění, očisty vody apod. Organizátorem výstavy je společnost Expo Lviv, na jejíž webových stránkách lze najít podrobnější informace.

16. mezinárodní oborová výstava Electricity 2020 proběhne ve dnech 28.–30. dubna 2020 na výstavišti South Expo (vul. Shchyretska 36, Lvov). Cílem výstavy je ukázat nejnovější technologie pro výrobu, přenos a distribuci elektrické energie či zařízení pro průmyslové a komunální osvětlení. Organizátorem výstavy je společnost Expo Lviv, která na svých webových stránkách nabízí podrobnější informace.

Zpracovatelský průmysl

V dnech 7.–9. dubna 2020 se ve Lvově koná 10. specializována výstava Metal. Equipment. Tools 2020, která představí moderní trendy a způsoby opracovávání kovu. Výstava se uskuteční ve výstavním centru South Expo (Shchyretska vul. 36, Lvov). Více informací je k dispozici na webové stránce pořadatele.

23. mezinárodní výstava Woodprocessing 2020 se uskuteční ve dnech 19.–22. května 2020. Jedná se o výstavu strojů a nástrojů pro těžbu a zpracování dřeva nebo výrobu nábytku. Výstava proběhne v kongresovém centru sportovního střediska Arena Lviv (vul. Stryiska 199, Lvov), organizátorem je společnost Galician Exhibitions, na jejíž webové stránce lze nalézt více informací. 

Zdravotnictví

V oblasti zdravotnictví jsou v roce 2020 ve Lvově chystány tři události. První z nich je mezinárodní zubařská výstava Dental Expo Lvov 2020 konaná ve dnech 7.–9. dubna 2020Lviv Palace of Arts (vul. Kopernyka 17, Lvov). Pořadatelem je společnost Galician Exhibitions za podpory ukrajinské stomatologické komory. Více informací je k dispozici na webové stránce stránce pořadatele. Souběžně je na stejném místě organizováno největší západoukrajinské lékařské fórum Lviv Medical Forum, které nabízí setkání lékařských odborníků a výrobců zdravotnických přístrojů a medikamentů. Více informací na webu akce.  

Ve dnech 28.–30. října 2020 se v Lviv Palace of Arts (vul. Kopernyka 17, Lvov) uskuteční výstava Dental Ukraine. Detailnější informace lze najít na webu veletrhu

Volnočasové aktivity

Výstava TourEXPO 2020 se uskuteční ve dnech 20.–22. října 2020. Již tradičně umožní prezentaci turistických služeb a nabídek odborné veřejnosti z regionů západní Ukrajiny.  Zároveň proběhne oborová výstava Hotel and Restaurant Business Exhibition. Obě akce se uskuteční v Lviv Palace of Arts (vul. Kopirnyka 17, Lvov). Organizátorem je společnost Galician Exhibitions, na jejíž webové stránce lze nalézt více informací. 

Několik zajímavých výstav a veletrhů je plánováno ve druhém polovině roku 2020, zatím však bez uvedení konkrétního termínu:

  • LVIV Fashion Week představuje jednu z největších akcí v oblasti módy ve východní Evropě. Bližší informace lze nalézt na webové stránce pořadatele. 
  • Topenářský veletrh Heating se ve Lvově koná pravidelně již deset let. Více informací je možné získat na webových stránkách pořadatele, kterým je společnost Galician Expositions.
  • Tradiční energetický veletrh Alternative Energy se ve Lvově uskuteční pravděpodobně v říjnu 2020. Více informací lze najít na webové stránce organizátora.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky ve Lvově (Ukrajina). Autor: Vladimír Kadlec, ekonomický konzul.

• Teritorium: Ukrajina
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme