V Tokiu se otevřelo vývojové centrum zaměřené na alternativní proteiny

Startup ImpacFat ze Singapuru zaměřený na vývoj laboratorně kultivovaného rybího tuku, rozšířil své aktivity do Japonska.

V Tokiu nově otevřel výzkumné a vývojové centrum a získal investice od místních partnerů s cílem urychlit technologický pokrok a komercializaci svých produktů. O události informovala tisková agentura Nikkei.

Ilustrační fotografie

Nové výzkumné zařízení se nachází v Link Scholars‘ Hub (LiSH), sdíleném inovačním prostoru v rámci tokijské čtvrti Takanawa Gateway City, která slouží jako zázemí pro startupy a technologické firmy.

ExportMag.cz: Výrobci alternativních potravin spolupracují v organizaci ProVeg

Společnost ImpacFat byla založena v roce 2022 a využívá vlastní biotechnologii k růstu a masové výrobě rybího tuku v laboratorních podmínkách. Tento tuk má potenciál výrazně zlepšit chuť a texturu rostlinných nebo jiných alternativních zdrojů bílkovin, případně najít uplatnění v potravinářském průmyslu jako funkční složka.

ImpacFat aktuálně získává investice od několika japonských subjektů, mimo jiné od Toyo Seikan Group Holdings, předního výrobce obalů na mořské plody, a od 144 Ventures, investičního fondu napojeného na tokijskou platformu Leave a Nest, zaměřenou na podporu startupů.

Toyo Seikan plánuje se společností ImpacFat dlouhodobě spolupracovat, zejména v oblastech, jako jsou uchování kvality potravin nebo jejich logistika.

Autorka: Veronika Vanišová, zemědělská diplomatka, velvyslanectví ČR v Tokiu.
Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu mze.gov.cz v Proexportním okénku. Zdroj: asia.nikkei.com
• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme