Zdroj: CzechTrade

V Karibiku roste poptávka po tradičním českém křišťálu

Výrobky z křišťálu do Dominikánské republiky vyváží český výrobce Bohemia Jihlava.

Produkty Bohemia Jihlava v sobě spojují kvalitu, konkurenceschopnou cenu a zajímavé designové provedení. Tyto arbitry jsou pro dominikánskou společnost dostačující, aby po malé zkušební objednávce, udělala již významnější objednávku. V Dominikánské republice jsou aktuálně dostupné skleněné mísy, vázy a vinné skleničky z 11 různých kolekcí. Pro českou společnost je Altacasa nejvýznamnějším klientem v karibské oblasti.

Ilustrační fotografie

Partner Bohemia Jihlava v Dominikánské republice má speciálně blízko k českým produktům. Jejich sesterská společnost dlouhá léta dováží designový nábytek TON. Právě jejich velmi dobrá zkušenost s českými produkty pomohla i Bohemii Jihlava. Důležitou roli sehrálo i to, že je česká společnost nositelem značky cristal de Bohemia, který v Latinské Americe reprezentuje tradici a kvalitu, takže je velmi dobrým prodejním artiklem.

Český výrobce křišťálu se k partnerovi dostal díky účasti na online Sourcing day organizovaným naší kanceláři. Na akci se přihlásila desítka českých společností, které podnikají v odvětví designových produktů do interiéru, s důrazem na nábytek a sklo. Ze seznamu zájemců si zahraniční firma zvolila dvě společnosti, s nimiž se uskutečnila on-line schůzka. Produkty od Bohemia Jihlava zahraniční společnost zaujaly. Jedná se o první export do Dominikánské republiky, na němž se kancelář CzechTrade Střední Amerika a Karibik podílela.

ExportMag: Světelný tunel nebo les ze skla. Česká svítidla září za mořem i v Arábii

Společnost Bohemia Jihlava své produkty vyváží do 90 zemí světa. Nabízí přes 300 produktů z 25 různých kolekcí. Jedná se o výrobce s dlouholetou tradicí, který je na trhu již 178 let. V roce 1845 sklárnu založil Karl Anton v Antonínově Dole při Jihlavě na Českomoravské vrchovině.

Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Střední Amerika a Karibik.
Zdroj: Bohemiajihlava.com

• Oblasti podnikání: Design | Sklo

Doporučujeme