V Keni se uskutečnil 23. ročník veletrhu BuildExpo2022

Ve dnech od 12. do 14. května 2022 proběhla v Nairobi každoroční výstava stavebního průmyslu. Tento rok se konala po dvouleté covidové pauze a účastní se jí firmy z celého světa.

Největší zastoupení měly v letošním roce firmy z Číny, Turecka a Dálného východu. Kromě toho se na veletrhu prezentovaly i firmy z Německa, Belgie a Finska.

Ilustrační fotografie

Pro české firmy asi nebude tak zajímavé přivést na některý z příštích ročníků stroje, nicméně veletrh je zajímavou networkingovou příležitostí. V Keni se staví hodně. Zájem je především o nízkonákladové bydlení, ale staví se také průmyslové stavby a je zde hlad po moderních materiálech.

BuildExpo je „putovní výstava“, která ve Východní Africe kromě Keni probíhá také v Tanzanii (v březnu) a v Etiopii (v červenci). Na duben 2023 je plánovaná výstava BuildExpo Rwanda.

Češi vybaví města budoucnosti chytrými stromy nebo multifunkčními lavičkami

Zajímavé asociace, které se BuildExpo Keňa zúčastnily: Kenya Association of Building and Civil Engineering Contractors, Kenya Federation of Master Builders (KFMB), Kenya Professional Realtors Association (KPRA), Association of Construction Managers of Kenya (ACMK), Town and county Planners Association of Kenya (TCPAK).

V případě zájmu o podrobnější informace se neváhejte obrátit na obchodní oddělení velvyslanectví ČR v Keni, e-mail: nairobi@embassy.mzv.cz, nebo obchodní radovou – Marta Anna Ledgard, e-mail: marta_ledgard@mzv.cz.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Nairobi (Keňa).

• Teritorium: Afrika | Keňa | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Stavebnictví a stavební materiály

Doporučujeme