Tentokrát se akce nezaměřovala na potraviny, ale na technologie pro jejich zpracování. Jako v předešlých letech výrobní technologie doplnila také část Ingredients, kde se představily základní komodity a příměsi pro výrobu potravin.
Na veletrhu se prezentovala široká škála produkce od velkých průmyslových pekáren a balicích linek po sušená mléka a ořechy.
ExportMag.cz: Saúdská Arábie zve svět. Ohromit chce i budovou dlouhou 170 kilometrů
Podle organizátorů se letos představilo více než 2,5 tisíce vystavovatelů ze 79 zemí a akce zabrala celkem 21 hal. Vedle klasických zastoupení letos přibyly tři nové národní pavilony, a to Koreje, Japonska a Ruska.
Jedním z hlavních témat letošního ročníku je udržitelnost a digitalizace. Mnoho vystavovatelů prezentovalo technologie pro sledování původu potravin, robotická řešení pro automatizaci výroby a nové obalové materiály, které snižují uhlíkovou stopu. Každý den veletrhu doprovázely živé ukázky, ochutnávky, odborné přednášky i networkingové akce.
V sekci Gulfood Manufacturing letos vystavovaly také čtyři české firmy a mnoho dalších veletrh osobně navštívilo.
