V Senegalu proběhl networking v oblasti stavebnictví

U příležitosti setkání krajanů proběhl dne 29. dubna 2022 v senegalském hlavním městě Dakaru business networking v oblasti stavebnictví.

Zástupci šesti senegalských stavebních firem měly možnost seznámit se s českými výrobci, technologiemi a projekty, které prezentovala ekonomická diplomatka Tereza Hankeová.

Ilustrační fotografie

Cílem akce bylo u senegalských zájemců rozšířit povědomí o českých subjektech, které by se mohly zapojit do dynamicky se rozvíjejícího stavebního trhu v Senegalu.

V posledních letech zažívá Senegal stavební boom (stavebnictví tvoří až 11 % HDP), zejm. rezidenčních a kancelářských budov. Stát plánuje rozsáhlé projekty v oblasti sociálních bytů (odhadem chybí na 300 tis. bytů) a také velkých infrastrukturních investic, zejména silnic.

K největším příležitostem v Africe patří lusofonní státy

České firmy se mohou zapojit zejména dodáním stavebních technologií či vybavení interiérů, od nábytku, po koupelnová zařízení, po lampy a doplňky.

Senegalské stavebnictví zažívá stabilní růst: od počátku roku 2000 zaznamenává sektor průměrnou expanzi kolem 20 %, stal se také jedním z nejlepších poskytovatelů pracovních míst a lákadlem pro investory.

Stavební materiály, jako jsou železo, ocel, ale také nábytek a vybavení interiérů, barvy, solární energie, to vše jsou produkty, jejichž poptávka roste současně s poptávkou ve stavebnictví a stavebním sektoru, soukromém i veřejném.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dakaru (Senegal).

• Teritorium: Afrika | Senegal | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Stavebnictví a stavební materiály

Doporučujeme