Ve Vietnamu posiluje trh zaměřený na domácí mazlíčky

Na výstavišti SECC v Ho Či Minově Městě byl 27. března 2024 zahájen první ročník mezinárodního veletrhu pro domácí mazlíčky.

Nguyễn Bá Vinh, generální ředitel VEAS – organizátor veletrhu, při příležitosti zahájení Petfair Vietnam 2024 uvedl, že i když se veletrh koná poprvé, přilákal přes 100 firem z 15 zemí. Jižní Korea a Čína má na veletrhu národní pavilony a z evropských firem se veletrhu účastní litevská firma Kika LT, španělská Nugape a místní pobočka firmy De Heus.

Ilustrační fotografie

Výstava představuje technologie, produkty a služby v oblasti péče o domácí mazlíčky a součástí je také soutěž v barvení a úpravě srsti domácích mazlíčků s názvem Wondergrooming, semináře o nejnovějších trendech ve zdravotnictví, výživě a výcviku domácích mazlíčků.

ExportMag.cz: Namíchat si müsli po svém? „Zábavné pochoutky“ firmy Mixit uspěly i ve světě

S rostoucí životní úrovní ve Vietnamu roste rychle také vlastnictví domácích mazlíčků a očekává se, že tento trend bude pokračovat i nadále. Podle společnosti TGM Research vlastní ve Vietnamu 67 % lidí domácího mazlíčka a 53 % z nich má mazlíčků více než jednoho. Nejoblíbenější jsou psi a kočky. To vytváří velký potenciál pro obchodní oblasti, jako je pet food, veterinární a jiné specializované služby pro domácí mazlíčky.

Veletrh, který pořádá VEAS ve spolupráci s čínskou Beijing Beyond Technology Co. a za podpory CPIA (Asociace korejského exportu produktů pro domácí mazlíčky) a dalších, potrvá do 29. března a očekává se, že přijme přes 6000 odborných návštěvníků.

Autor: Luboš Marek, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Hanoji. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Vietnam | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Obchod

Doporučujeme