Ve Vietnamu se konal veletrh VietFood & Beverage – Propack

Mezinárodní veletrh VietFood & Beverage – Propack Vietnam 2023 proběhl v Ho Či Minově Městě ve dnech 10.–12. srpna 2023. Vystavovalo zde více než 700 firem z 20 zemí.

Na veletrhu bylo vidět, případně i ochutnat přes 10 000 potravin, nápojů, surovin nebo doplňků stravy. Potravinářský veletrh byl rozšířen také o stroje a zařízení na zpracování a balení potravin – veletrh Propack.

Ilustrační fotografie

Na veletrhu mělo národní pavilon 10 zemí (Indie, Indonésie, Čína, Thajsko, Singapur, Rusko, Řecko, Polsko, Jižní Korea a Tchaj-wan). Nejprestižnější pavilon měla Ruská federace, nejvíce zahraničních firem bylo přítomno z Číny.

ExportMag.cz: Namíchat si müsli po svém? „Zábavné pochoutky“ firmy Mixit uspěly i ve světě

Adrian Gawłowski, zástupce ředitele oddělení podpory exportu Polska uvedl, že 12 polských společností vystavuje cukrovinky, jablka, víno a další položky. „Oslovili nás nákupčí a distributoři masných výrobků. Potenciál potravinářského průmyslu ve Vietnamu je velký a stále roste. Spousta vietnamských spotřebitelů chce konzumovat vysoce kvalitní produkty z Evropy,“ dodal.

Na druhou stranu vietnamské zemědělské produkty a zpracované potraviny jsou přítomny ve více než 180 zemích světa, hlavně díky rozšířené vietnamské komunitě po celém světě.

Trh s F&B se ve Vietnamu po pandemii covidu-19 silně zotavuje a letos se vystavovatelé ani nevešli do hal a bylo nutné výstavní plochu rozšířit o venkovní plochy. Oficiální účast České republiky bude na následujícím, a ještě prestižnějším potravinářském veletrhu Foodtech, který proběhne ve dnech 13.–16. prosince 2023 také v Ho Či Minově Městě. Účast zde bude pro české firmy zdarma.

Autor: Luboš Marek, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Hanoji. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Vietnam | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme