Veletrh Arab Health 2023 a příležitosti ve zdravotnickém průmyslu v SAE

Arab Health výstava a kongres je největší událostí svého druhu na Blízkém východě. Ročník 2023 představil více než 4000 společností.

Veletrh poskytuje bezkonkurenční platformu pro přední světové výrobce, velkoobchodníky a distributory, aby se setkali s lékařskou a vědeckou komunitou z Blízkého východu i mimo něj, Vystavující firmy prezentovaly své nejnovější inovace více než 130 000 přítomným zdravotnickým pracovníkům ze 163 zemí.

Ilustrační fotografie

Veletrh Arab Health nabírá na síle a důležitosti. Účast vystavovatelů i návštěvníků byla rekordní. Zástupci velvyslanectví ČR V Abú Dhabí pravidelně navštěvují všechny veletrhy s oficiální českou účastí a účast na Arab Health zastínila všechny předešlé veletrhy v lokalitě WTC v Dubaji. Důkazem toho je i to, že čeští vystavovatelé zde potkávali partnery z celého světa, například i z Japonska, ale i z Maďarska.

Českou oficiální účast již tradičně připravili společnými silami asociace AVDZP, Ministerstvo průmyslu a obchodu a firma MAEP. Design stánku se velice povedl a vystavující neměli o případné budoucí partnery nouzi. Oficiálního otevření stánku se zúčastnili zástupci CzechTrade Dubaj a Velvyslanectví ČR ve Spojených arabských emirátech. Velvyslanec Jiří Slavík osobně popřál každému českému vystavovateli úspěšný průběh veletrhu a získání nových relevantních partnerů.

Česká firma uspěla v Turecku s dodávkami pro plynovody

Ministerstvo zahraničních věcí v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED, společně s asociací AVDZP a firmou LINET připravilo pro české vystavovatele a jejich partnery obchodní večeři. Během dní představila společnost LINET svůj nový produkt lůžko ESSENZA a české firmy MEBSTER, Advanced Medical Solution, Lipoelastic, VUP Medical, MEDIN, DEYMED Diagnostic, EGO Zlín a další měly možnost navázat na své obchodní jednání z Arab Health v příjemném prostředí Dubai Marine Beach Resort

Během výstavy velvyslanectví ČR v Abú Dhabí navázalo na spolupráci z předešlého roku s firmou Royal Health Group, která provozuje Czech Rehabilitation Hospital v Al Ain a zjistilo aktuální poptávku z jejich strany. V případě, že patříte k české firmě, která operuje v oblasti Tele-Rehabilitace a máte zájem o emirátský trh, neváhejte kontaktovat obchodního radu Michala Floruse e-mailem michal_florus@mzv.cz, a to i pokud disponujete produktem pokrývající přepravu zásilky dronem do vzdálenosti cca 100 km. Jde o specifický případ doručení balíčku první pomoci do odlehlých lokalit těžko dostupných dopravními prostředky.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Abú Dhabí (Spojené arabské emiráty). Autor: Michal Florus, obchodní rada.

• Oblasti podnikání: Zdravotnická technika

Doporučujeme