Veletrh energetického průmyslu ELEK ENER v Tunisku přinese příležitosti i českým firmám

Veletrh ELEK ENER 2020 je významnou příležitostí pro navázání a prohloubení obchodních a spolupracovatelských vztahů v oblasti energetického průmyslu a obnovitelných zdrojů. Tuniský výstavní areál Tunis – Kram je místem k jednání se zákazníky i operátory z Tuniska, Magrebu i dalších zemí afrického kontinentu.



Veletržní akce ELEK ENER 2020 proběhne ve dnech od 26. února do 1. března 2020 v největším veletržním areálu v Tunisku, Tunis – Kram. Cílem veletrhu bude prezentovat nové inovativní technologie na místním i africkém trhu. Registrace účastníků již probíhá. Portfolio ELEK ENER 2020 zahrnuje generování energie, její přenos, distribuci, sjednání odběrů a ochrana spotřebitele (rezidenčního, průmyslového i  terciální sféry), technologie pro inovativní koncept Smart City, rozvoj průmyslové automatizace, obnovitelné zdroje a osvětlení.

V dubnu 2019 proběhlo v Tunisu 4. zasedání Smíšené česko-tuniské komise v ekonomické oblasti a  energetický průmysl byl tuniskou stranou identifikován jako vysoce perspektivní oblast Česko-tuniské spolupráce. Český export elektrických zařízení a jejich komponentů do Tuniska představuje 11 % z celkového objemu exportu, který trvale roste, za posledních 5 let o 100 %.

Tuniská strana uvítá kromě nabídky importu českých elektrosoučástek zejména průmyslovou kooperaci formou místní výroby, která se plně osvědčuje v oblasti výroby svazkových kabelů pro automobilní průmysl. Dnes již tuniská produkce zajišťuje dodávky kabeláží pro 5 továren skupiny VW. Obchodní rada velvyslanectví ČR v Tunisu je k dispozici pro asistenci s registrací na ELEK ENER 2020, viz přihláška k účasti s termínem registrace do 15. 10. 2019 spolu s úhradou 50% poplatku za výstavní plochu. Kontaktní osoba: Ing. Pavel Černý, CSc., e-mail: commerce_tunis@mzv.cz.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tunisu (Tunisko).

• Teritorium: Afrika | Tunisko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme