Veletrh Verde.tec 2022 potvrdil řecký zájem o ekologické technologie

Ve dnech od 18. do 20. března 2022 se na athénském výstavišti Mediterranean Exhibition Center (M.E.C.) uskutečnil čtvrtý ročník mezinárodního veletrhu ekologických technologií Verde.tec.

Veletrh Verde.tec je jediným specializovaným veletrhem zaměřeným na ochranu životního prostředí a nástroje zelené transformace v Řecku. Akce byla opakovaně odložena v důsledku pandemie, jeho letošní ročník však navázal na úspěšnou tradici ekologických a energetických veletrhů pořádaných agenturou T-Press.

Ilustrační fotografie

Představily se kolektivní systémy pro sběr, třídění a zpracování různých druhů odpadů, inovační technologie a výrobky v oblasti odpadového hospodářství a obnovitelných zdrojů energií. Dominovaly dopravní prostředky na elektrický pohon pro sběr odpadků a čištění městských komunikací. Zastoupeny byly také obecní a poradenské agentury včetně průkopníků cirkulární ekonomiky.

Je potěšující, že na veletrhu byly zastoupeny také české technologie. Společnost CINK Hydro-Energy, výrobce kompletního zařízení pro malé vodní elektrárny, a její řecký zástupce prezentovali vodní turbíny. Stánek navštívil také velvyslanec České republiky v Řecku Jakub Karfík.

Revoluce proti plastům. Startup Refork vyvinul rozložitelné příbory

Na okraj veletrhu proběhla odborná fóra a semináře k energetické transformaci Řecka a roli jednotlivých druhů obnovitelných zdrojů, odpadovému hospodářství a cirkulární ekonomice, hospodaření s vodními zdroji apod., jejichž organizátory byly ekologický měsíčník Ecotec, oborové svazy a organizace.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Athénách (Řecko).

• Teritorium: Evropa | Řecko | Zahraničí

Doporučujeme