Vietnamská korporace THACO se připravuje na miliardové tržby svého řetězce supermarketů

Prezident korporace THACO, Tran Ba Duong uvedl, že řetězec supermarketů E-mart otevře do roku 2026 dvacet provozoven a měl by vykazovat tržby v řádech miliard dolarů.

Zatím jediný obchod (v Ho Či Minově Městě v distriktu Go Vap) měl v loňském roce tržby ve výši 1,6 mld. Kč. „S dvaceti obchody by naše tržby mohly dosáhnout 32 mld. Kč (1,37 mld. dolarů), takže miliarda dolarů není nereálný cíl,“ prohlásil Duong.

Ilustrační fotografie

Jihokorejský E-mart vstoupil do Vietnamu v roce 2015 a v loňském roce získal jeho místní provoz v rámci franšízové dohody výrobce aut THACO. Podle franšízové smlouvy musí být do roku 2026 otevřeno alespoň 20 obchodů.

„Každý rok budou muset být otevřeny dva nebo tři nové supermarkety,“ řekl Duong a doplnil: „Letos budou otevřeny dva nové obchody, oba v Ho Či Minově Městě, v distriktu Go Vap a v Thu Duc. Distrikt 7 a Binh Tan jsou další vhodná místa pro expanzi.“

Korporace THACO se primárně zaměřuje na automobilový průmysl, zejména na užitkové vozy a autobusy. Dalšími aktivitami této vietnamské multioborové společnosti je zemědělská výroba, logistika, investice ve stavebnictví, obchod, služby atd. Skupina THACO má dva holdingy: THACO AUTO, THAGRICO a čtyři dceřiné společnosti.

Autor: Luboš Marek, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Hanoji. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Asie | Vietnam | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Maloobchod | Obchod | Potravinářský průmysl

Doporučujeme