Virtuality – pařížský salon virtuální reality

Salon Virtuality, věnovaný imerzivním technologiím, virtuálním světům a blockchainu, proběhl v termínu od 17. do 18. března 2022 v pařížské výstavní hale Le Carreau du Temple ve čtvrti Marais.

Virtuality patří od roku 2017 k významným akcím odvětví virtuální a rozšířené reality. Kromě představení nejnovějšího hardware byla do letošního ročníku veletrhu zařazena klíčová témata související s virtuálními světy.

Ilustrační fotografie

Mezi tato témata patří například digitální konvergence a postupné stírání hranic mezi reálným a digitálním světem, vesmírný internet a jeho využívání ve 3D, digitální identita v těchto nových prostorech,  hardwarové a telekomunikační infrastruktury související s metaversem.

Letošní ročník veletrhu se nově zabýval také blockchainem, digitálním vlastnictvím a úlohou NFT v kryptosvětě, bezpečností burz a interoperabilními chytrými smlouvami, kryptoměnami a jejich rolí mimo fiat měny.

Česká firma VICTORIA VR byla jedním z hlavních sponzorů a největších vystavovatelů veletrhu. Na své dvoupatrové expozici představila návštěvníkům vlastní technologii propojení fyzického světa s metaversem za pomoci technologie blockchain a virtuální reality.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme