Výběrová řízení vypsaná FAO mají podpořit potravinovou bezpečnost na Ukrajině

Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) vyhlásila dvě výběrová řízení na nákup a dodávky jednodenních kuřat a krmných směsí pro drůbež.

Cílem organizace je podpořit přístup venkovských domácností k nejdůležitějším zemědělským zdrojům a zvýšit vlastní produkci potravin.

Ilustrační fotografie

Tato aktivita je součástí Programu reakce FAO na Ukrajině v roce 2023 a je zaměřena na ochranu potravinové bezpečnosti a zdrojů obživy venkovských komunit postižených válkou. Program se bude týkat 6,5 tisíce nejzranitelnějších venkovských domácností v Sumské, Černihovské, Doněcké, Charkovské, Dněpropetrovské, Záporožské, Mykolajivské, Chersonské a Oděské oblasti.

Bude jim poskytnuto 162,5 tuny startovacího bílkovinně-vitaminominerálního krmného doplňku (v sadách po 25 kg) a 195 000 jednodenních kuřat (v sadách po 30 kuřatech).

Exportní aliance? Staví vzorové chytré město, šíří slávu českého piva

Pro účast ve výběrových řízeních se dodavatelé musí přihlásit prostřednictvím globálního trhu OSN (UNGMB) výběrem nabídky:

  • 2023-10 Poultry Feed in Ukraine (2023-10 Krmivo pro drůbež na Ukrajině);
  • 2023-09 Procurement of one-day-old chickens in Ukraine (2023-09 Nákup jednodenních kuřat – pouze místní dodavatelé).

Uzávěrka žádostí je 24. března 2023 ve 14:00 kyjevského času.

Dodavatelé musí být registrovaní. Podrobné pokyny pro přístup k zadávací dokumentaci FAO a podání nabídky prostřednictvím systému UNGM jsou ke stažení na stránce UNGM Tender Management.

Autor: Yegor Reshetnyk, místní zástupce ČR pro agro-potravinářství, velvyslanectví ČR v Kyjevě. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Teritorium: Evropa | Ukrajina | Zahraničí

Doporučujeme