Zdroj: CzechTrade

Výrobci řemeslných nápojů mohou při dovozu do USA využít daňových výhod

Daňové výhody pro výrobce řemeslných alkoholických nápojů jsou od 1. ledna 2023 zodpovědností Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB).

Dovozci alkoholu na které se tyto výhody vztahují, musí při dovozu zaplatit plnou sazbu federální daně CBP a čtvtletně žádat o vrácení daně u TTB.

Ilustrační fotografie

Ustanovení zákona o modernizaci řemeslných nápojů (CBMA) amerického daňového zákoníku stanovuje snížené sazby, nebo daňové úlevy pro pivo, víno a destilované lihoviny dovážené do Spojených států. Daňové výhody CBMA jsou omezené co do množství pro každého výrobce. Zahraniční výrobci využívají těchto daňových výhod CBMA tím, že je přidělují americkým dovozcům svých výrobků. 

ExportMag.cz: Výrobce tradiční slivovice ze Zlínska oslavil 100 let a začíná prodávat i do zahraničí

U piva, vína a destilátů dovezených ke spotřebě do Spojených státeů od 1. ledna 2023 musí dovozce zaplatit CBP plnou sazbu daně. K tomu, aby mohl dovozce využít snížené daňové sazby CBMA, musí elektronicky podat žádost o vrácení daně u TTB. Dovozci mohou podat žádost o vrácení daně po skončení každého kalendářního čtvrtletí.

Dovozce nemůže požádat o vrácení daně, pokud zahraniční výrobce dováženého piva, vína nebo destilovaných lihovin nepostoupil své daňové výhody CBMA tomuto dovozci pomocí online systému myTTB.

Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade USA, Chicago.
Zdroj: ttb.gov

• Oblasti podnikání: Obchod | Potravinářský průmysl

Doporučujeme