Vzdělávací semináře pro afghánské ženy pod záštitou programu České republiky

V rámci programu projektů transformační spolupráce České republiky uspořádala nezisková organizace ETWA vzdělávací semináře pro afghánské ženy v celkem pěti provinciích během července a srpna 2020.

Vzdělávací semináře se uskutečnily na radnicích v provinciích Núristán, Pandžšír, Baglán, Balch a Paktíja za celkové účasti 280 žen. Panelistky, ženy pracující ve vedoucích pozicích státní správy a samosprávy, předávaly diskuzní formou své zkušenosti účastnicím, které projevovaly největší zájem o vládní politiku zaměstnanosti žen, instituce vyššího vzdělávání a o bezpečné prostředí.

Při diskuzních setkáních vytvořily úspěšné ženy-panelistky bezpečné a motivující prostředí pro účastnice čelící omezením ve vzdělání a volbě zaměstnání. Cílevědomé a schopné afghánské ženy se totiž potýkají s celou řadou překážek v cestě za svým vzděláním a pracovní pozicí.

Osvětové semináře byly proto tematicky zaměřené především na překonávání těchto obtíží v jejich budoucích kariérách. Seznámením a výměnou kontaktů účastnic s panelistkami tak osvětové semináře napomohly ke sblížení současné a budoucí generace úspěšných Afghánek.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Kábulu (Afghánistán).

• Teritorium: Afghánistán
• Témata: Rozvojová spolupráce

Doporučujeme