Začalo hlasování veřejnosti v soutěži Equa bank Rodinná firma roku 2019

V pondělí 23. září bylo zahájeno hlasování široké veřejnosti v soutěži Equa bank Rodinná firma roku. Hlasovat můžete do 13. října 2019. Vyhlášení vítězů proběhne na Dni podnikatelů České republiky 30. října 2019 v Praze. Soutěž pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, generálním partnerem soutěže je Equa bank.

Equa bank Rodinná firma roku hledá inspirativní příběhy rodinných firem, které úspěšně překonaly mnohá úskalí v podnikání, zakládají si na dobrém jménu, čestném jednání a tradici firmy, kterou zamýšlejí zachovat prostřednictvím svých následníků i pro další generace. Rodinné firmy podnikají promyšleně, odpovědně, v dlouhodobém horizontu a také pomáhají v místě, kde působí. Je pro ně důležitá i podpora rodiny v podnikání či sdílení zkušeností.

Letos se mohly firmy do ocenění přihlásit od 22. května do 9. září 2019. Vítězové voleni porotou jsou vyhlašováni ve dvou kategoriích:

  • Malá firma (firmy do 50 zaměstnanců s obratem do 10 mil. EUR)
  • Střední firma (firmy do 250 zaměstnanců s obratem do 50 mil. EUR)

Vítěze Ceny veřejnosti soutěže Equa bank Rodinná firma roku (EBRFR) je možné vybírat z 5 nejlepších rodinných firem kategorie Střední firma a 5 nejlepších kategorie Malá firma.

Deset finalistů pro hlasování veřejnosti vybrala porota. Jsou jimi (v abecedním pořadí):

Akord Kvint spol. s r.o., ALIKA, a. s., Beznoska, s.r.o., DVOŘÁK – svahové sekačky, s. r. o., MORIS design, s. r. o., MVDr. Jiří Pantůček – Topvet, PEŠEK Machinery, s. r. o., REKO, s.r.o., Vinařství Ludwig, s. r. o., ZELENKA Czech Republic, s.r.o.

Hlasovat je možné na www.rodinnafirmaroku.cz/hlasovani-verejnosti/ v období od 23. září – 13. října 2019. Hlasující, který svůj hlas udělí jako 1000. v řadě, získá kvalitní hodinky tradiční značky PRIM, stejně jako vítězná firma za každou kategorii.

„Equa bank se věnuje podpoře rodinných firem již osm let – tedy od svého vstupu na trh. Věříme totiž, že rodinné firmy jsou klíčovou součástí české ekonomiky. Jejich role je stále důležitější a významně se podílí na růstu české ekonomiky a na jejím exportu. I proto jsme stáli u zrodu soutěže Equa bank rodinná firma roku. Naše podpora rodinných firem má i konkrétní podobu v nabídce speciálních a zvýhodněných produktů určených právě pro ně. Mohou samozřejmě využít i ostatní produkty pro klienty firemního bankovnictví, kde letos rozšiřujeme spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou v rámci programu Expanze a Úspora energie a pokračujeme v úspěšné spolupráci s Evropským investičním fondem v rámci programu COSME,“ říká Luboš Janoušek, ředitel firemního bankovnictví Equa bank, která je generálním partnerem soutěže Equa bank Rodinná firma roku. 

„Jsme rádi, že počet soutěžících firem každým rokem stoupá. Našim cílem, jako pořadatele, je zvýšit povědomí o důležitosti rodinných firem pro českou ekonomiku a celý tento segment dlouhodobě podporovat,“ dodává Eva Svobodová, členka představenstva a generální ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Redakčně upravená tisková zpráva

Nominované společnosti pro hlasování o Cenu veřejnosti v soutěži Equa bank Rodinná firma roku 2019

(řazeno dle abecedy)

Akord Kvint spol. s r.o.

Akord Kvint se zabývá výrobou a prodejem kvalitních školních, studentských, koncertních a mistrovských smyčcových hudebních nástrojů, výrobou polotovarů a prodejem veškerého příslušenství ze sekce smyčcových nástrojů. Firma vznikla v roce 1991 a v současné době exportuje své výrobky do 30 zemí světa 5 kontinentů. Společnost zaměstnává 22 pracovníků a ve vedení aktivně působí 3 rodinní členové. Majitel Ing. Josef Holiš v září 2019 předal funkci prvního jednatele a ředitele svému synovi Janovi. Syn Petr se stal prokuristou společnosti.

www.akordkvint.com

ALIKA, a. s.

Rodinná firma ALIKA se věnuje pražení a zpracování ořechů, semen, sušeného ovoce a třtinového cukru již od roku 1992. Díky stroji na odslupkování arašídů, který si zakladatelé sami vymysleli, uvedli na český trh arašídy v sáčku. ALIKA prodává potraviny převážně v České republice, vyváží také na Slovensko, do Německa, Nizozemska a dalších zemí Evropské unie. Společnost v současnosti zaměstnává 89 pracovníků a do jejího chodu je zapojeno 7 rodinných příslušníků.

www.alika.cz

Beznoska, s.r.o.

Společnost Beznoska vyrábí implantáty, nástroje a operační pomůcky určené pro potřeby ortopedie a traumatologie. Díky důrazu na inovace zaregistrovala několik patentů, např. patent 295413 Kyčelní kloubní jamky TC. Firma prodává své výrobky v současné době primárně v České republice a na Slovensku, dále v ostatních státech Evropské unie, na Ukrajině, v Rusku, Kazachstánu a severní Africe. Společnost vznikla v roce 1992. Dnes zaměstnává 119 pracovníků a jsou v ní aktivní 4 rodinní členové.

www.beznoska.cz

DVOŘÁK – svahové sekačky, s. r. o.

Společnost DVOŘÁK – svahové sekačky vyvíjí, vyrábí a distribuuje dálkově řízené sekačky SPIDER. Sekačky SPIDER jsou patentem chráněné a představují ideální řešení pro údržbu svažitých, nepřístupných a rozlehlých ploch. První koncept sekačky vznikl v provizorních podmínkách domácí dílny v roce 2003. Přes počáteční opatrnost si sekačky brzy získaly srdce a uznání zákazníků po celém světě. V současnosti zaměstnává více jak 70 pracujících a jsou v ní aktivní 3 rodinní členové. 

www.spider-cz.com

MORIS design, s. r. o.

Firma MORIS se zabývá designem a realizací interiérů prodejen a prodejních stojanů. Vznikla v roce 1997 v suterénu na pražských Vinohradech. Od samého začátku se jejich nebývalá kreativita a nadšení věnuje především projektům s vysokou přidanou hodnotou. Dnes zaměstnávají jejich dvě továrny v Praze a ve Slaném 130 lidí a firma je lídrem v oboru. Výrobky MORISU najdete ve 45 zemích a posbíraly přes 50 mezinárodních ocenění. Firma prosazuje férové chování a především rodinnou atmosféru, kterou budují její 3 aktivní členové spoluvlastníci.

www.moris.cz

MVDr. Jiří Pantůček – Topvet

Firma MVDr. Jiří Pantůček – Topvet se věnuje výrobě přírodní kosmetiky, doplňků stravy a veterinárních přípravků. Nabízí také bylinné čaje, extrakty, rostlinné oleje, sirupy a kloubní a sportovní výživu. Firma založená v roce 2003 navazuje na dlouholetou rodinnou tradici. V současnosti zaměstnává 56 pracovníků a do jejího chodu se zapojuje 7 rodinných členů. Výrobky prodává v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Estonsku a okrajově také Polsku.

www.topvet.cz

PEŠEK Machinery, s. r. o.

Rodinná strojírenská společnost PEŠEK Machinery založená v roce 2001 navazuje na tradice českého strojírenství. Vyrábí strojní komplety a speciální svařence do všech odvětví od automobilového průmyslu až po energetiku. V posledních letech společnost expandovala na evropský trh (Španělsko, Anglie, Turecko). PEŠEK Machinery zaměstnává 20 pracujících a ve firmě je aktivních 5 rodinných příslušníků.

www.pesekm.com

REKO, s.r.o.

Firma REKO se zabývá průmyslovou výrobou, prodejem a servisem dopravních pásů a technické výstroje pro hnací a transportní techniku. Vznikla v roce 1992 a do dnešní doby získala zákazníky nejen v České republice. V současné době společnost REKO zaměstnává 33 pracovníků a ve firmě je aktivních 6 rodinných příslušníků. Zakládá si především na kvalitě a individuálním přístupu ke všem požadavkům zákazníka.

www.reko-sro.cz.

Vinařství Ludwig, s. r. o.

Rodinné vinařství Ludwig se zabývá výrobou a prodejem vína již od roku 1990. Zakladatel Ing. Ludvík Šlancar, CSc. navázal na více než stoletou tradici svých předků pocházejících z vínorodých Němčiček na jižní Moravě a ihned po revoluci začal podnikat. Víno vyváží nejen na sousední Slovensko, ale také do Číny, Japonska, Vietnamu a Ruska. Firma v současnosti zaměstnává 22 pracujících a do její činnosti je zapojeno 5 rodinných příslušníků.

www.vinnesklepy.cz

ZELENKA Czech Republic, s.r.o.

Rodinná překladatelská agentura založená v roce 1990, která dnes poskytuje překladatelské služby i těm největším mezinárodním firmám. V současné době spolupracuje s více než 7 000 lingvisty z celého světa a zajišťuje překlady pro 220 oborů do více než 120 jazyků. V agentuře pracují 3 rodinní příslušníci společně s téměř 50 zaměstnanci.

www.zelenka.cz.

Doporučujeme