Zahájen provoz Českého Domu Jeruzalém

27. listopadu 2018 byl slavnostně zahájen provoz Českého domu Jeruzalém (ČDJ). Jedná se o společný  projekt vládních agentur CzechTrade/CzechInvest, Česká centra a CzechTourism. Posílení české přítomnosti v Jeruzalémě podpoří rozvoj spolupráce a posilování vztahů mezi ČR a Izraelem v celém spektru činností dotčených agentur, včetně obchodu.
CzechTrade od zapojení do činnosti Českého domu Jeruzalém očekává především rozšíření kapacit pro poskytování služeb českým podnikatelům a intenzivnější šíření povědomí o průmyslovém, vědeckotechnickém a obchodním potenciálu České republiky v regionu.
Do přípravy a otevření Českého domu Jeruzalém se zapojila řada dalších institucí, např. z oblasti obchodu a hospodářství to byl CzechInvest, Izraelsko-česká a Česko-izraelská smíšená obchodní komora.
Ještě před otevřením Českého domu bylo v Jeruzalémě podepsáno memorandum o spolupráci agentury CzechTrade a Česko-izraelské smíšené obchodní komory a v Tel Avivu jsme za přispění Ministerstva průmyslu a obchodu společně s dalšími českými i izraelskými organizacemi uspořádali velmi úspěšné obchodní fórum a B2B jednání českých a izraelských firem.


  • Země: IL – Izrael
  • Datum zveřejnění: 14.01.2019

Poznámka: Český dům Jeruzalém se nachází na velmi prestižním místě v Jeruzalémské Cinematéce, která je současně sídlem Izraelského filmového archivu.

Zdroj: CzechTrade Tel Aviv/Jeruzalém
Zpracoval kolektiv pracovníků CzechTrade Izrael

Souborové přílohy

• Teritorium: Asie | Izrael | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme