Zpravodaj obchodních příležitostí v Singapuru (březen 2021)

Česko-singapurská obchodní komora připravuje přehled zajímavých ekonomických zpráv včetně obchodních příležitostí v Singapuru.

Společnost Huawei otevírá v Singapuru R&D centrum

Společnost Huawei Mobile Services (HMS) otevřela v Singapuru inovační laboratoř s názvem „DIGIX LAB“ v hodnotě 40 mil. USD (864,2 mil. CZK). Centrum umístěné v obchodním parku Changi si klade za cíl posílit mobilní ekosystém v regionu APAC tím, že zlepší postavení vývojářů a partnerů mobilních aplikací.

Společnost Huawei vybavená technologickými nástroji, jako jsou AR, VR, AI a další, uvedla, že laboratoř je prostorem pro vývojáře, kteří se zde mohou setkat a získat užitečné praktické zkušenosti s celou řadou vývojářských zdrojů. Ke službám DIGIX Lab lze přistupovat také online, což umožňuje vývojářům v celém regionu využívat zdroje bez fyzického cestování do Singapuru.

Více informací na webu Marketing Interactive

Syntetizované maso zažívá v Singapuru boom

Laboratorní vývoj masa zažívá v Singapuru značný rozmach. Společnost nesoucí název Gaia Foods založili pan Vinayaka Srinivas a pan Thanh Hung Nguyen – vědci, kteří se setkali na lékařské škole Duke-NUS v roce 2019. Dvojice se snaží vytvořit strukturované masové výrobky, konkrétně hovězí steaky a vepřové kotlety.

Oba vědci momentálně ve společnosti pěstují zvířecí buňky na tzv. „lešeních“, neboli na tenkých, na rostlinné bázi založených plošinách, které napodobují strukturu masa a umožňují tento proces realizovat. V budoucnu se budou snažit produkt taktéž komercializovat.

Více informací na webu Channel News Asia

Úspěšný singapurský start-up podporuje rozvoj finančních technologií regionu

Úspěšný singapurský FinTech start-up Grab (kromě dopravy společnost nabízí rozvoz jídla a digitální platební služby prostřednictvím mobilní aplikace) v roce 2021 vytvoří nových 350 pracovních míst na podporu růstu a rozvoje podnikání.

Tyto nové cíle a požadavky mají za účel podpořit expanzi produktů a služeb společnosti Grab, digitalizaci mikropodniků a také poskytování digitálních finančních služeb v regionu jihovýchodní Asie. Společnost Grab se rovněž zavázala k rozvoji „digibank“, které budou údajně vedeny konsorciem Grab-Singtel.

Více informací na webu Crowdfund Insider

V Singapuru bude jedna z největších vertikálních farem na světě

Společnost Apollo Aquaculture Group bude mít v Singapuru jednu z největších vertikálních farem na světě. Farma bude mít celých 8 pater. Výška jejich farmy ale nebude to jediné, co bude Apollo odlišovat od konkurence. High-tech zařízení bude každý rok produkovat až 3 000 tun hybridizovaného kanice, pstruha korálového a krevet. Účinnost, měřená v rybách na tunu vody, je šestkrát vyšší než u již zavedených akvakulturních technologických zařízení v Singapuru.

Více informací na webu Smithsonian Magazine

Technologické start-upy se těší v Singapuru podpoře

V Singapuru se otevře nové centrum pro podporu pokročilého výrobního sektoru. Inovační centrum společnosti PlanetSpark Innovation Center bude podporovat začínající hardwarové společnosti a malé a střední podniky především v odvětví umělé inteligence (AI – Artificial Intelligence) a tzv. internetu věcí (IoT – Internet of Things).

Centrum bylo budováno distributorem elektronických komponentů Excelpoint Technology ve spolupráci s Enterprise Singapore po dobu dvou let. Obě strany projekt podpoří počáteční investicí ve výši 5 mil. SGD (80,2 mil. CZK) zaměřenou na růst více než 30 start-upů v příštích třech letech.

Více informací na webu The Business Times

Společnost Dell investuje do singapurských inovačních odvětví

Společnost Dell Technologies investuje 50 mil. USD (1,1 mld. CZK) do nového globálního inovačního centra v Singapuru, aby podpořila přijetí nových technologií a posílila své schopnosti v oblasti výzkumu a vývoje (R&D). Na začátek investuje společnost Dell již letos částku 23 mil. USD (493 mil. CZK), kterou využije na podporu rozvoje technologií rozšířené a smíšené reality, datové analýzy, cloudových technologií, kybernetické bezpečnosti a edge computingu.

Více informací na webu Computer Weekly

Singapur investuje do inovativních platforem

Aby singapurská vláda podpořila podniky v kreativních nápadech, bude investovat do tří platforem: do nového Corporate Venture Launchpadu, stejně jako do již existujících Open Innovation Platform (OIP) a Global Innovation Alliance (GIA).

Launchpad poskytne korporacím spolufinancování při budování nových podniků. Program bude užitečný zejména pro větší podniky, které chtějí ve svých organizacích oživit start-upové myšlení. Na druhou stranu bude OIP vylepšen o nové funkce, jako je například cloudová Digital Bench umožňující zrychlené virtuální prototypování a testování.

Více informací na webu The Business Times

Informace poskytnuta Česko-singapurskou obchodní komorou, e-mail: info@singapore.cz, tel.: +420 773 025 333.

• Teritorium: Asie | Singapur | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Investice

Doporučujeme