Bulharská policie bude jezdit ve Škodovkách

Bulharské ministerstvo vnitra kupuje 344 osobních aut Škoda Rapid pro místní policii. Dodavatelem je výhradní prodejce automobilů Škoda v Bulharsku, firma Euratek. Automobily Škoda byly již v roce 2016 vybrány ministerstvem vnitra ve výběrovém řízení jako jedna ze tří značek (rovněž Kia a Peugeot), s nimiž byla uzavřena rámcová smlouva a později měly soutěžit o konkrétní dodávky.



Dohromady šlo o více než tisíc aut pro místní policii. První dodávku asi třetiny vozů vyhrála Kia. Za zásadního přispění Dušana Štraucha, českého velvyslance v Bulharsku, který opakovaně jednal s vedením bulharského ministerstva vnitra o pokračování realizace rámcové smlouvy platné tři roky, se firmě Euratek podařilo loni vyhrát výběrové řízení na dodávku druhé várky policejních automobilů.

Po dalších nelehkých jednáních s odběratelem v průběhu letošního roku Euratek nyní montuje do aut speciální vybavení a měl by je předat do užívání místní policii do konce letošního května. Hodnota dodávky přesahuje 87 mil. Kč bez DPH.

Automobily Škoda jsou v Bulharsku dlouhodobě populární a patří mezi nejprodávanější značky. V roce 2018 byla Škoda čtvrtou nejprodávanější značkou v kategorii nových automobilů v zemi.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Sofii (Bulharsko). Autor: Jaroslav Kamas, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Bulharsko | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme