Akcelerační program Impact Hubu Climate Challenge vstupuje s novým názvem ClimAccelerator na mezinárodní scénu

Jedním z nejúspěšnějších akceleračních programů sítě Impact Hub je Climate Challenge. Ten se v letošním roce mění na mezinárodní program ClimAccelerator.

Impact Hub totiž uzavřel partnerství s prestižní organizací EIT Climate-KIC, která se dlouhodobě věnuje environmentálním řešením klimatické krize na mnoha úrovních. Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko a Řecko, tyto partnerské země teď společně s Českem, který je leaderem celého koncorsia, pod stejným názvem ClimAccelerator nabídnou inovačním projektům nejen akcelerační podporu, ale také možnost zaujmout na zahraniční scéně. Pro vybrané startupy se tak násobí možnosti získání investora nebo implementace na nový trh.

Enviromentálně zaměřené projekty mohou zasílat své přihlášky do 27. dubna 2021.

„Klimatická krize je pravděpodobně největší globální problém, kterému jsme jako lidstvo kdy čelili. A nám se teď nabízí obrovská příležitost, jak posunout inovace a konkurenceschopnost Česka z ne příliš lichotivých míst globálních žebříčků. Proto je pro mě osobně i pro Impact Hub ClimAccelerator zcela zásadní. Můžeme konkrétně přispět k řešení a rozvoji českého i mezinárodního inovačního ekosystému,“ hodnotí novou spolupráci Petr Vítek, jeden ze zakladatelů sítě Impact Hub a nadačního fondu Tilia Impact Ventures.

O tom, že jsou v ČR environmentálně zaměřené projekty, které mají mezinárodní potenciál, přitom není pochyb. Stejně tak, jako se před mezinárodní porotu a dopadové investory pod záštitou Impact Hubu postavili v prosinci zakladatelé rozšiřujících se projektů Opravárna.cz a Rekola, excelují také například bývalí účastníci programu Climate Challenge Forsage, Ebuu a CYRKL. Ebuu se dostalo z mínusu do černých čísel a otevřelo první obchod, Forsage rozšířilo aktivity a kromě prodeje včelích senzorů řeší i osvětu a založení neziskovky. Digitální odpadové tržiště CYRKL získalo s přispěním programu Climate Challenge pětimilionovou investici a propojila už 1700 firem po celém světě. Ušetřila přes 53 tisíc tun CO2 a spolupracuje i s takovými firmami jako Škoda Auto, Strabag, Skanska, Lidl nebo IKEA.

„V průběhu ClimAccelerator na účastníky čekají workshopy, individuální práce s mentory, odborné konzultace i mastermind skupiny. K tomu teď ale lze přičíst i možnost rozvíjet se pod hlavičkou evropského leadera s unikátní komunitou. A finanční podpora v řádech tisíců EUR pro vybrané projekty v rané fázi se taky počítá. Enviromentálně zaměřené projekty mohou zasílat své přihlášky do 27. dubna 2021,“ říká Lenka Krákorová, programová manažerka ClimAcceleratoru. Více informací naleznete na webu ClimAccelerator.

Redakčně upravená tisková zpráva Impact Hub

• Teritorium: Česká republika
• Témata: Inovace a startupy
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme