Australská softwarová společnost Atlassian se zavazuje k nulovým čistým emisím do roku 2050

Technologicky zaměřená společnost Atlassian přislíbila nulové emise do roku 2050 a aktivně vyzývá vládu ke změně klimatické politiky.

 

Atlassian je australská softwarová společnost, která vyvíjí produkty pro vývojáře softwaru, projektové manažery a správce obsahu. Tento velmi úspěšný bilionový v současnosti ještě více nabývá na obratových rozměrech a již na australském trhu předčil i doposud výrazného hráče, telekomunikační společnost Telstra.

Právě společnost Atlassian se zavázala, že dosáhne svého stanoveného cíle nulových čistých emisí uhlíku do konce roku 2050, přičemž spoluzakladatel firmy Michael Cannon-Brookes vyzval federální vládu, aby podnikům usnadnila přijímání opatření v oblasti změny klimatu.

Mike Cannon-Brookes se též domnívá, že tento krok bude z dlouhodobého hlediska výhodný pro profitabilitu společnosti. Zároveň však sděluje svou obavu o Austrálii, která v současné době nemá důvěryhodnou klimatickou ani energetickou politiku. Vláda by podle něj měla nejprve stanovit konkrétní cíle, a to jak pro obnovitelné zdroje energie do roku 2035, tak i v rámci postavení se vůči uhlíkové ekonomice do roku 2050.

Jelikož je změna klimatu velký problém ovlivňující globální ekonomiku a podniky, podnikání by mělo být udržitelnější z ekonomického hlediska, což povede k dlouhodobému úspěchu.

Zdroj: abc.net.au
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

 

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme