Češi budují divadelní scénu u Jekatěrinburgu

Firma Gradior-Tech zahájila další ze svých zakázek modernizací divadel a sportovních stadionů v Rusku. Jedná se o technické zařízení divadelní scény v nově budovaném divadle ve Věrchné Pyšmě nedaleko Jekatěrinburgu v Rusku.

Firmě Gradiortech se podařilo po několika letech jednání uspět ve výběrovém řízení na technické vybavení scény nově budovaného divadla ve Věrchné Pyšmě, které patří významné jekatěrinburgské  firmě UGMK. Na podzim roku 2019 začala firma Gradior-Tech navážet na staveniště svá technická zařízení a ke konci roku započali s přípravnými pracemi pro jejich montáž.

Instalace probíhají v úzké spolupráci s ruskými firmami, které provádějí stavební práce. Podle projektu se předpokládá, že by divadlo mělo být dokončeno a slavnostně otevřeno do konce letošního roku. GK Jekatěrinburg pomáhal firmě Gradior-Tech v počátečních fázích jednání o zakázce a nyní pomáhá radou a svými kontakty, když je potřeba řešit nějaký akutní problém.

Firma Gradior-Tech je příkladem úspěšného exportéra do Ruské federace (nejen). V minulosti již provedla modernizaci technického zařízení scény divadla P. Fomenko v Moskvě, podobnou modernizaci scény Divadla dramatu a komedie v Tjumeni, dodávku a montáž technického vybavení scény kulturního centra Něfťanik v Tjumeni, dvě postupné modernizace sportovní arény Tatněfť v Kazani a rekonstrukci divadla Gelikon v Moskvě.

Mimo Ruskou federaci měla firma úspěšné zakázky modernizace divadel i v jiných evropských zemích – Německo (Karlsruhe, Postupim, třikrát Berlín, Heilbronn, Halle, Einbeck, dvakrát Hamburg), Rakousko (Erl), Slovinsko (Maribor), Polsko (Tarnow) a Uzbekistán (Taškent). Pochopitelně také v České republice provedla řadu modernizací technického zařízení vybavení scény divadel – v Praze to bylo Národní divadlo, Hudební divadlo v Karlíně, U Hybernů a O2 Aréna v Praze a v Brně pak Janáčkovo divadlo a Reduta.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Jekatěrinburgu (Rusko). Autor: Martin Vlastník, ekonomický a obchodní konzul.

• Teritorium: Rusko
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme