Češi na EXPO hostili i slovenskou prezidentku

O pavilon České republiky na výstavě Expo se nadále zajímají politici i další osobnosti a média z celého světa. Vrcholem byl příjezd slovenské prezidentky Zuzany Čaputové.

Prezidentka sousední země do českého pavilonu zavítala v doprovodu početné delegace.

Ilustrační fotografie

Generální komisař Jiří František Potužník provedl první dámu Slovenské republiky pavilonem a na závěr ji obdaroval jediným originálem secesních náušnic, které podle návrhu malíře Alfonse Muchy vyrobila ze zlata a českých granátů jeho vnučka Jarmila Mucha Plocková.

Během ledna navštívili pavilon také Bettina Emmerlingová, mluvčí rakouské liberální strany NEOS (Nové Rakousko a Liberální fórum), nebo generální konzul Jihoafrické republiky nebo Mogobo David Mugabe.

Ministr Síkela jede do Dubaje podpořit český export

Rotační expozice v gesci MPO a agentury CzechTrade s názvem Smart Cities, které osobně zaštítil ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, si prohlédli zástupci municipalit z Rás al-Chajma.

Ministr obdržel ručně vyráběné hodinky z limitované edice, čítající tři kusy na světě, vytvořené českou společností Bohematic pro český pavilon na EXPO. Drobné dárky dostávají i běžní návštěvníci – konkrétně ti, kteří v soutěži odpoví správně na tři otázky týkající se exponátů v národním pavilonu. Jejich odpovědi jsou v určený čas vylosovány přímo v pavilonu.

Navzdory celkově nižšímu počtu lidí, kteří našli cestu na výstaviště v první polovině EXPO, se počet příchozích do českého pavilonu začíná zvyšovat. Obezřetnost zůstává stále příkazem doby: zaměstnanci pavilonu se pravidelně testují a interiér se průběžně desinfikuje fogátorem C4H. Díky tomu je česká expozice jako jedna z mála na EXPO otevřena bez přerušení.

České technologie triumfovaly na Světové výstavě Expo v Dubaji

Doporučujeme