České firmy nechyběly na veletrhu cestovního ruchu ve Francii

Na pařížském výstavišti Paris Expo Porte de Versailles se v  termínu od 3. do  5. října 2023 konal mezinárodní veletrh cestovního ruchu IFTM Top Resa.

Velvyslanectví ČR v Paříži ve spolupráci s pařížským zastoupením agentury CzechTourism zorganizovali již po několikáté na veletrhu společný český stánek, na kterém se prezentovalo osm českých subjektů poskytujících služby v cestovním ruchu a dopravě.

Ilustrační fotografie

Top Resa je považována za nejprestižnější veletrh cestovního ruchu ve Francii, který se pyšní bohatou a dlouholetou tradicí.  Setkávají se na něm odborníci z  oblasti cestovního ruchu z  řad tour operátorů, cestovních kanceláří, hoteliérů, dopravců a médií. Veletrh funguje jako mezinárodní platforma k  získání nových kontaktů, k  upevnění již probíhající spolupráce se stávajícími partnery a  místem setkání s  odborníky cestovního ruchu v  celosvětovém měřítku.

ExportMag.cz: Exportní aliance? Staví vzorové chytré město, šíří slávu českého piva

Letošní česká účast na veletrhu Top Resa zvýšila šanci pro české firmy vstoupit do podvědomí aktérů cestovního ruchu  jako atraktivní  a bezpečné destinace s  bohatou nabídkou turistických produktů.

O francouzských turistech je známo, že kromě návštěv kulturního a architektonického dědictví se zajímají především o lokální gastronomii, preferují trávení volného času na nových místech a upřednostňují zajímavý program a aktivity. A i když turisté z Francie nejčastěji směrují do Prahy, postupně začínají objevovat i regionální destinace.

V loňském roce přivítala Česká republika přes dvě stě tisíc turistů z Francie. Přestože se celkový počet zahraničních turistů do Česka vrátil na úroveň před pandemií, počet francouzských turistů do tuzemska se na předkovidovou úroveň ještě nedostal.

Velvyslanectví ČR v Paříži díky příspěvku na projekty ekonomické diplomacie PROPED Ministerstva pro místní rozvoj a ve spolupráci s pařížským zastoupením agentury CzechTourism zrealizovalo na tomto prestižním B2B veletrhu společnou expozici pod názvem Visit Czechia, na které se prezentovaly tyto subjekty: Airconsulting s.r.o., Avantgarde Prague, Crystal Travel, Czech Railways – České dráhy, Praha Tour s.r.o., Pragint, TIC Brno a Tchequie Tour.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Paříži (Francie).

• Teritorium: Evropa | Francie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme