České pivo se představilo v chilském regionu Ñuble

Dne 13. listopadu 2021 zažilo městečko Quillón v regionu Ñuble, vzdáleném přibližně 450 kilometrů jižně od Santiaga de Chile historicky první Českou pivní noc.

Odborná i široká veřejnost měli možnost se seznámit s několika druhy českého piva a s produkty společnosti Rudolf Jelínek, v jejíchž prostorách se přehlídka českého piva uskutečnila. Jednalo se o největší akci svého druhu konanou v regionu za poslední dva roky, a o vůbec první akci takového rozsahu, kterou kdy zastupitelský úřad uspořádal mimo hlavní město.

Ilustrační foto

Do Quillónu přicestoval i český velvyslanec Josef Hlobil, který zde jednal s představiteli regionálního vedení a zástupci agentury ProChile. K samotné kulturní akci velvyslanec Josef Hlobil uvedl: „Tento festival je velmi důležitý, protože přináší naši kulturu a pivní tradici do Chile jak prostřednictvím českého piva, tak díky velmi významné české firmě, jakou je Rudolf Jelínek. Destilérka je nejvýznamnější investicí naší země v chilském zemědělském sektoru.“

Velvyslanec dodal: „Pro nás jako velvyslanectví je velmi důležité, aby se Česká republika dostala do povědomí chilského obyvatelstva. Tento večer je nejlepší způsob, jak říci, že naše země je zde a má zájem investovat a pracovat v Chile. Měl bych také zmínit, že kromě českých pivovarů a Rudolfa Jelínka investují na chilském trhu i další české firmy, což je pobídkou pro další české společnosti, aby přišly do Latinské Ameriky a úspěšně se zde rozvíjely.“

První verze České pivní noci se bezpochyby vydařila a zcela splnila očekávání účastníků, kteří se prostřednictvím informačních bannerů, promítaných filmů i přímých kontaktů se zástupci pivovarů a s pracovníky zastupitelského úřadu mohli dozvědět nejen o české pivní tradici a historii českého ležáku, ale i o turistických destinacích, které může Česká republika svým návštěvníkům nabídnout.

V regionu bylo doposud české pivo se svou charakteristickou chutí prakticky neznámé. Představená piva tak vzbudila velký zájem jak mezi konzumenty, tak provozovateli barů a restaurací. Návštěvníci měli možnost poznat Českou republiku a české pivo s hudební kulisou populární místní kapely. Akce musela rovněž splnit velmi přísná hygienická opatření, která byla kontrolována chilskými hygienickými orgány, aby se zabránilo šíření nákazy covid-19.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Santiagu de Chile (Chile).

• Teritorium: Amerika | Chile | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme