České společnosti se v Kanadě představily na největším těžařském veletrhu na světě

Pětice českých společností se představila na největším těžařském veletrhu na světě, Prospectors & Developers Association of Canada Convention, který proběhl na začátku března v kanadském Torontu.

PDAC Convention, která se každoročně koná v Torontu, patří k akcím, které udávají tempo v globálním těžařském průmyslu, a účast na ní je v podstatě povinná pro všechny velké světové společnosti. Nejen, že Kanada patří mezi těžební velmoci, jak z hlediska samotné těžby, tak z hlediska společností, které se jí věnují či poskytují navazující produkty a služby, ale i s ohledem na to, že torontská burza má nejvyšší kapitalizaci společností z důlního odvětví na světě. Význam akce podtrhuje i účast zástupců z více než 130 zemí, která zároveň ukazuje známky oživení celého odvětví po letech stagnace. 

V rámci projektu ekonomické diplomacie, který připravil Generální konzulát ČR v Torontu a podpořily jej Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo průmyslu a obchodu, měly české společnosti, dodavatelé technologií a služeb možnost se prezentovat na českém národním stánku a setkávat se s potenciálními partnery v rámci veletrhu. Součástí připravených akcí byla také prezentace ČR na networkingové akci pořádané Evropskou unií a vlastní česká networkingová akce přímo v prostorách veletrhu, která se setkala s velkým zájmem.

Na českém stánku se účastnily společnosti AtomTrace, Control System, Elis Tech, Envites a Ferrit, poskytovatelé moderních zařízení pro těžbu a zpracování kovů a vyspělých technologií. Účast na akci jim umožnila nejen vlastní prezentaci, ale i možnost seznámit se s nejnovějšími trendy v oboru a kanadským trhem. Generální konzulát ČR v Torontu bude usilovat o to, aby byla možnost národní účasti na veletrhu i příští rok. Stejně tak je připraven, spolu s agenturou CzechTrade v Calgary a Velvyslanectvím ČR v Ottawě podpořit či asistovat českým společnostem, které by měly zájem o kanadský trh.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Torontu (Kanada). Autor: David Müller, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Kanada
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme